In 2016 minstens 30% vrouwen aan de top

Na jarenlange hevige debatten is de kogel door de kerk: de top van bedrijven moet uiterlijk in 2016 voor minimaal 30 procent uit vrouwen bestaan. Nu is dat 8 procent. Het gaat niet om een wettelijk quotum, maar om een 'streefcijfer' zonder sancties.

© THINKSTOCK

Wel moeten de bedrijven in hun jaarverslag uitleggen waarom ze onvoldoende vrouwen hebben benoemd, en hoe ze denken dat verzuim goed te gaan maken.

De Eerste Kamer, voor het laatst in de oude samenstelling bijeen, stemde dinsdag in met de maatregel die moet leiden tot meer evenwicht in de bestuurskamers. De Tweede Kamer deed dat bijna anderhalf jaar geleden al. De behandeling van het voorstel lag lang stil door de kabinetswissel. Daardoor liet de beantwoording van vragen van senatoren op zich wachten. Het kabinet-Rutte, dat niets ziet in diversiteitsbeleid, werkte eerst een serie andere dossiers af.

Met het invoeren van het streefcijfer komt er voorlopig een eind aan een jarenlang fel debat over meer vrouwen in de top. In diverse landen geldt een streng wettelijk vrouwenquotum met zware sancties. Noorwegen is het bekendste voorbeeld: daar kunnen bedrijven zelfs ontbonden worden als ze niet 40 procent vrouwen in de top houden. Ook Frankrijk, België, Spanje en Duitsland voerden de druk op, net als de Europese Unie.

In Nederland werd de afgelopen tijd steeds vaker gepleit voor een verplicht quotum. Volgens de tegenstanders werkt het averechts omdat vrouwen niet op basis van hun kwaliteit benoemd zouden worden. Volgens de voorstanders zijn harde maatregelen onvermijdelijk, omdat het met de diversiteit op basis van vrijwilligheid ondanks alle mooie woorden niet opschiet.

Zo bleek vorige week uit een inventarisatie van de Volkskrant nog dat grote bedrijven weinig werk maakten van een handvest voor meer vrouwen in de top, als ze dat al ondertekend hadden. Een verplicht quotum was echter politiek niet haalbaar. Zelfs het streefcijfer haalde het maar net. Het is de vraag of de nieuwe Eerste Kamer voor had gestemd.

Het streefcijfer geldt voor alle bedrijven met meer dan 250 werknemers. De 30 procent geldt zowel voor de raad van bestuur als voor de raad van commissarissen. De regeling wordt over drie jaar geëvalueerd.

Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar corporate governance van Nyenrode, berekende eerder dat het haalbaar is om in 2016 eenderde van de topposities door vrouwen te laten vervullen. Daarvoor moet er de komende vier jaar wel op elk benoemingsmoment één van de twee posities naar een vrouw gaan. Daarna kan de verhouding terug naar één op drie. Om de ambities in 2016 waar te maken moet het aantal vrouwelijke bestuurders bij beursgenoteerde ondernemingen in vier jaar tijd van 9 (3,4 procent) naar 100 (38 procent). Het aantal vrouwelijke commissarissen moet toenemen van 52 tot 176.

De top van bedrijven moet in 2016 voor zeker 30 procent uit vrouwen bestaan. De Eerste Kamer stemde gisteren in met dit 'streefcijfer'. (foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden