Ikea voert kortere werkweek in

Ikea Nederland verkort de werkweek van het overgrote deel van de ruim zestienhonderd werknemers met een uur tot 38 uur....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Ikea is dat overeengekomen met de eigen 'gele vakbond', de Werknemersvereniging Ikea-medewerkers, in een nieuwe tweejarige collectieve arbeidsovereenkomst.

De Ikea-cao voorziet niet in algehele loonsverhogingen. Wel kunnen medewerkers op grond van een beoordeling een loonsverhoging krijgen. Die varieert van 0 procent voor werknemers die de beoordeling 'onvoldoende' hebben, tot 4,6 procent voor een beoordeling 'ver boven verwachting'.

Volgens Ikea-bestuurder A. Martens wordt ongeveer 5 procent van het personeel als onvoldoende beoordeeld, en nog eens 5 procent functioneert ver boven verwachting. Ruim de helft van de Ikea-medewerkers krijgt de beoordeling 'voldoende' en krijgt dan 2,6 procent loonsverhoging in april 1995. Ongeveer 30 procent wordt beoordeeld met 'boven verwachting'. Dat levert 3,6 procent extra inkomen op.

Per april 1996 worden de lonen in de vier categorieën nog eens aangepast. De besten krijgen dan 3 procent extra, de slechtst functionerende groep niets.

In de cao is een regeling opgenomen voor bijzonder verlof bij adoptie: werknemers krijgen daarvoor drie vrije dagen. Ikea loopt daarmee redelijk voorop in Nederland.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.