Ik zou ook een grote stad opzoeken om voor overlast te zorgen

De ingezonden lezersbrieven van donderdag 20 juli 2017.

Duiven worden in Spanje losgelaten voor een wedstrijd.Beeld getty

Brief van de dag: Duivenvlucht

Als mijn baas mij per vrachtwagen in een klein hokje naar Barcelona zou vervoeren met de opdracht: 'Zie maar hoe je zo snel mogelijk terugkomt' (Ten eerste, 18 juli) dan zou ik, eenmaal losgelaten, ook niet meer naar hem teruggaan. Dan zou ik lekker - eindelijk vrij! - een grote stad opzoeken om daar, net als al die andere toeristen, voor overlast te zorgen.

Ron van den Berg, Monnickendam

Bewust niet overstappen

In het artikel 'Word wakker en verlaag je energierekening' (Economie, 18 juli) wordt gesuggereerd dat consumenten het geld 'gewoon' laten liggen.

Ik behoor ook tot deze groep consumenten. Ik blijf namelijk heel bewust bij mijn energieverstrekker. Ik weet zeker dat ik zo echt groene energie krijg en ik optimaal profiteer van de riante ondersteuning bij de aankoop van zonnepanelen.

Ik hoop van harte dat de overstappers vooral kijken naar de doelstellingen van hun nieuwe energieverstrekker en niet alleen aan hun eigen portemonnee denken. Zo lang we allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, wordt het niet veel met het klimaat.

Peter Harmsen, Enkhuizen

Ministers, kom in actie

Met stijgende verbazing en verontwaardiging lees en hoor ik over het geblunder van Justitie in de zaak Singh (Zaterdag, 15 juli).

Ook Buitenlandse Zaken heeft steken laten vallen, omdat Singh vele jaren verstoken is geweest van het bezoek van de consul.

Het is van de gekke dat advocaat Rachel Imamkhan een crowdfundingactie op touw moet zetten om Singhs onschuld te laten onderzoeken door een Amerikaanse advocaat nadat hij al dik dertig jaar - hoogstwaarschijnlijk onschuldig aan de moord op zijn vrouw of opdracht daartoe - in de Amerikaanse cel heeft doorgebracht.

Ik roep de ministers Blok en Koenders op om onmiddellijk op het hoogst mogelijke niveau te gaan praten met de VS om Singh naar Nederland te halen. Ministers, laat jullie hart spreken en zet recht wat krom is.

Harry Koster, Duiven

Ietsje minder elitair, Arnon

Misschien ontbreekt het mij aan 'klasse', maar ik begrijp helemaal niets van de Voetnoot van 19 juli (Voorpagina).

Wat is een Padrino, wie is de socioloog Bourdieu (moet ik die kennen?), ik lees niet eens The New York Times (oh mijn God, een gebrek aan opvoeding?) en die 'soppressata', komt dat uit The Godfather van Mario Puzo? (die ken ik lekker wél).

Ietsje minder elitair mag ook wel Arnon, dat houdt de lezer bij de les.

Duco de Klonia, Bierum

Au!

'Zestig is het nieuwe dertig', mailde mij vanmorgen een vriendin. 'Sixty is the new forty', belooft de app van mijn zusje. Maar de Volkskrant doet niet aan verhulling. 'Zestig is gewoon zestig', schreeuwt Sigmund (V, 18, juli). Au!

Heleen den Beer Poortugael, (18 juli 1957), Soest

Blij met mijn speed-pedelec

De laatste tijd verschijnen regelmatig berichten dat gebruikers van een speed-pedelec niet blij zijn dat ze op de weg moeten rijden. Misschien ben ik een uitzondering, maar ik ben blij dat ik van het fietspad af ben. De reden: fietspaden worden slecht onderhouden, er zitten vaak onnodige haakse bochten in en het stikt er van de scholieren.

Want ja, ik heb met mijn speed-pedelec al een ongeluk gehad. Dat was op een verplicht bromfietspad. Daar reed een scholier, die alleen aandacht voor haar mobiel had en zonder om te kijken plotseling linksaf sloeg. Net op het moment dat ik haar inhaalde. Botsing tot gevolg, waarna zij zelfs met een ziekenwagen werd afgevoerd. Ik had slechts een aantal blauwe plekken en een gekneusde rib.

Paul Mentink, Koekange

Blinde vlek

Het artikel over de overgeschilderde betonspijker (V, 19 juli) deed mij denken aan Arjan Ederveens komedieserie 30 minuten en het televisieprogramma Humor om te lachen.

Een doek (zeg maar gerust 'doekje' van 10 × 10 centimeter) in een half uur beschilderd met acryl en een stip zwarte olieverf! Het is onherstelbaar beschadigd door de huismeester van dienst die er per ongeluk overheen gekalkt heeft, waarschijnlijk in de veronderstelling een vlekje weg te werken.

Deze goede man verkeert nu in shock. Het betrokken vernielde kunstwerk ligt op de restauratie afdeling van het museum waar men zich beraadt over de te volgen procedure.

De kunstenaar, Bas van Wieringen, is er 'goed ziek van'. Deze hele storm in een glas water is goed voor drie (!) pagina's in de krant.

Geef de kunstenaar 100 euro voor een nieuw doek en een lik verf en laat een grote bos bloemen bezorgen bij de huismeester. Het doel van de tentoonstelling is bereikt, '101 jaar lachen om kunst'. Ik lag in een deuk!

Willeke van Elk, Den Haag

Satire

Kan iemand mij even geruststellen en melden dat de ingezonden brief over vrouwenvoetbal, van Martijn Kleijwegt (O&D, 19 juli), satirisch bedoeld is?

Of moet ik bang worden voor een vervolg waarin geschreven gaat worden dat vrouwensport eigenlijk geen sport is?

Bert Jansen, Apeldoorn

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden