Advertentie vanDyson

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

’Ik zou geen andere manier van stofzuigen meer willen’

Opruimen en schoonmaken nog steeds het domein van de vrouw? Niet volgens voormalig K1-kampioen Remy Bonjasky. Deze kickbokser heeft zo zijn eigen ‘Mannen Manieren’ om het huishouden te bestieren.

Alle emancipatie ten spijt, de vrouw neemt nog steeds het grootste deel van het huishouden voor haar rekening. Maar tijden veranderen en de taken worden herverdeeld. Er staat nu een nieuwe generatie mannen op die hun aandeel in het huishouden opeisen. Dyson liet onderzoek doen naar de rolverdeling in huishoudelijke taken en daaruit blijkt dat er net zo veel mannen als vrouwen zijn die ‘te allen tijde een schoon en opgeruimd huis willen’. En dat is niet alleen een wens waarover mannen dagdromen vanaf de bank; ze steken daadwerkelijk de handen uit de mouwen. Van de ondervraagde mannen stofzuigt bijvoorbeeld 37 procent twee tot drie keer per week, dit tegenover 42 procent van de vrouwen. Nog steeds een verschil, maar geen gigantisch gat meer. Op de vraag of schoonmaken een taak is die je het liefst helemaal vermijdt, antwoordt slechts 1 procent van de mannen bevestigend.

Ook kickbokser Remy Bonjasky draagt zijn steentje bij in het huishouden. Met een 2-jarige peuter in huis die ‘altijd alles op een andere plek legt’ moet je wel, vindt Bonjasky. Zo ruimt hij de speelhoek op, zet de container buiten, brengt de was naar beneden en een stofvrije prijzenkast is zíjn verantwoordelijkheid. ‘Daarnaast vind ik het fijn om het gras te maaien; even mijn gedachten op nul.’ Met zijn vrouw Renate vormt hij in het huishouden een ‘een heel goed team’. Misschien dat er alleen af en toe een lichte irritatie is over een scheef teruggelegd zeefje in de gootsteen, die moet gewoon recht liggen, vindt Remy. ‘In mijn ogen hebben alle spullen zo hun eigen plekje’, zegt hij met een knipoog.

Remy BonjaskyBeeld Dyson

Stofzuigen doet Bonjasky zo’n twee keer per week, evenals zijn vrouw Renate. ‘Al ben ík degene die daaruit het meeste plezier haalt.’ Hij kan zich zijn oude stofzuigers nog wel herinneren. Die waren zwaar, moesten de trap opgesleept worden, vielen op z’n kant bij het eerste de beste bochtje en er was altijd gedoe met snoeren en stekkers. Een paar jaar geleden stapten hij en Renate daarom over op de snoerloze stofzuiger van Dyson. ‘De Dyson V11 is snel bij de hand, is licht en wendbaar’, zegt Bonjasky erover. ‘Daarnaast heeft hij een hoge zuigkracht.’ En dat klopt inderdaad, de Dyson V11 Absolute heeft de hoogste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers die er zijn*. Daarbij beschikt hij over een krachtige batterij en drie handige reinigingsstanden, zodat hij met gemak alle soorten oppervlakken en vuil aan kan. Bonjasky is in elk geval overtuigd: ’Ik zou geen andere manier van stofzuigen meer willen.’

Het geheim van een opgeruimd huis is volgens Bonjasky hetzelfde als een overwinning in de ring: ‘Altijd erbij blijven en niet laten verslonzen.’ Of hij zijn huishoudelijke taken wel kan rijmen met het stoere imago van een bokser, vindt hij een onzinnige vraag. Oké, hij is in veel dingen ‘best ouderwets’, zegt hij zelf, maar ‘net als bij kickboksen hebben vrouwen ook een stukje ingepikt in deze ‘mannenwereld’ en zo moet dit andersom ook bij het schoonmaken.’

Bonjasky is trouwens niet de enige man met een mening over het huishouden. Ook chef-kok Nigel van der Horst en profvoetballer Evgeniy Levchenko hebben zo hun ‘Mannen Manieren’ om hun woning strak te houden.

Zin om meteen aan de slag te gaan in je huis en wil je meer weten over de Dyson V11? Klik hier

* Zuigkracht getest volgens EN 60312-1 CL5.8 en CL5.9 bij de stand, met vol stofreservoir, in vergelijking met de snoerloze stofzuigermarkt, getest in de Boost-modus.

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden