IK ZOEK ... een kinderfeestje

Abracadabra, Willem van Noortstraat 93 Utrecht (2733638); Rams Fun, Stuartweg 23 Vianen (0347 370244); De Toverkist, Fazantenkamp 5 Maarssen (0346 551341); Expres-zo, Provincialeweg 79 Bunnik (030 6565310); Livin'Art, Everard Meijsterlaan 3 Utrecht (06 55597368); Cassiopeia, Het Hallehuis 69 Amersfoort (033 4657206); McDonalds, Lange Viestraat 3 Utrecht (2322467); KidzCity, Vlampijpstraat 79...

Pam van der Veen

Wil je het kinderverjaardagsfeestje eens uitbesteden, dan is te hopen dat de jarige van verkleden houdt. Want het gros van de professionele organisatoren zet in op het thema-en verkleedpartijtje. Abracadabra heeft bijvoorbeeld alles in huis voor een kastelen-, piraten-of circusfeest, compleet met verkleedkleren, accessoires, decorstukken en knutselopdrachten. Een basispakket voor maximaal tien kinderen kost 75 euro, maar kan naar believen worden uitgebreid met een taart of kado's.

Bij Rams Fun in Vianen kun je kiezen uit ondermeer een paddestoelenparty, een griezel-en gruwelavontuur en een Renjerot-zeskamp, inclusief schmink-koffer en op het thema toegesneden spelletjes, toeters en hoedjes. Hier betaal je 95 euro voor een basispakket. Geef je echt alles uit handen, van uitnodiging tot afwas, dan loopt de prijs op tot 270 euro.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een verkleedkist huren. Bij De Toverkist (Maarssen) kost die 60 euro per dag. Schminken door een bijgeleverde clown kost 25 euro per uur extra. Maar het kan ook met een educatieve toets. Zowel de Domtoren als het Museum van Speelklok tot Pierement geven speciale, feestelijke kinderrondleidingen. En bij het Centraal Museum kun je een compleet partijtje geven voor 60 euro.

Atelier Expres-zo is gespecialiseerd in het creatieve feestje; een workshop mozaen, raamstickersmaken en glas, servies en Tshirts beschilderen kost 90 euro. Iets soortgelijks doet Livin' Art, maar dan met een spirituele inslag; daar kun je voor 130 euro per dagdeel magisch parfum en wierook maken. Poppentheater Cassiopeia vraagt minimaal 160 euro voor een hand-en sokpoppenvoorstelling aan huis.

Moet het allemaal wat stoerder, dan is er het Militair Luchtvaartmuseum. Voor 7 euro per kind word je opgeleid tot vlieger in een F-16 simulator en mag je per helikopter een drenkeling redden.

Met z'n alleen naar McDonalds kan ook, zij het niet in alle vestigingen. Het filiaal in Clarenburg doet er bijvoorbeeld niet aan, maar een verjaardagsfeestje in Hoog Catharijne is ook wel erg treurig. Aan de Lange Viestraat, naast de Bijenkorf, krijg je wel voor de prijs van een Happy Meal plus 2,50 euro extra per kind anderhalf uur personele begeleiding. Geen omkijken meer naar dus.

Hetzelfde geldt voor het indoor speel-en attractiepark KidzCity. Terwijl de kinderen zichzelf vermaken met klimdoolhof, botsauto's en familieglijbaan, kunnen de ouders boven in het restaurant zitten wachten met het KidzCity Meal. Toegang, frietje, drankje en presentje kosten 9 euro per kind. Een ijsje erbij is 0,50 euro extra. En voor nog eens 1 euro wordt het diner afgemaakt met een kroket, frikadel of kipknots.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden