‘Ik zeg altijd gewoon maar : yes dear’

Eline: ‘We hebben elkaar vierenhalf jaar geleden ontmoet in restaurant Uyt in Amsterdam. Ik werkte daar als bedrijfsleidster.’..

Jasper Karman

Vincent: ‘Ik was daar kok.’

Eline: ‘Op een avond zijn we na het werk in een cocktailbar beland. Daar heeft hij me voor het eerst gezoend.’

Vincent: ‘Eline woonde dichter bij de zaak, dus na een paar maanden ben ik maar bij haar ingetrokken.’

Eline: ‘Ik werkte al lang in de horeca, en ik ben wel zo’n streber dat ik alles eruit wil halen wat er in zit. Daarom ben ik drie jaar geleden een eigen zaak begonnen.’

Vincent: ‘Toen ben ik even ergens anders gaan werken.’

Eline: ‘Als je een eigen zaak begint, ben je daar ontzettend veel tijd mee kwijt. Dan is het fijn om als je thuis komt over iets anders te kunnen praten.’

Vincent: ‘Maar toen de kok van Bloesem een jaar geleden wegging, ben ik alsnog hier komen werken.’

Eline: ‘Logisch. Vincent kan goed koken. Dan kan je wel krampachtig gaan zoeken naar iemand anders, maar dat slaat nergens op.

‘Hij moest daar wel goed over nadenken. Het restaurant is mijn kindje. Ik heb het opgezet zoals ik het wilde.’

Vincent: ‘We zien elkaar heel veel, we werken bijna elke dag samen. We wonen boven de zaak en begin juni krijgen we ons eerste kindje.’

Eline: ‘De laatste maanden zien we elkaar iets minder. Ik ben druk bezig met een tweede zaak, Sucre, een dessertrestaurant. Dat gaat over een paar weken open. Vincent neemt Bloesem verder voor zijn rekening. Ik vind het een fijne gedachte dat hij daar is als ik er niet ben. Als de kat van huis is dansen de muizen. Vincent houdt dat goed in de gaten.’

Vincent: ‘Maar ik ben minder streng dan Eline en bemoei me minder met hoe mensen met hun werk bezig zijn.’

Eline: ‘Ik zit overal bovenop. Met hoe de taart op het bord ligt, of hoe vol de glazen zijn.’

Vincent: ‘Hoe de saus smaakt...’

Eline: ‘We zijn erg verschillend.’

Vincent: ‘Water en vuur.’

Eline: ‘Maar het gaat wel goed.’

Vincent: ‘Ik zeg gewoon altijd: yes dear.’

Eline: ‘Ik laat de keuken redelijk vrij. Maar als het fout gaat, grijp ik in. Soms kan het er hard aan toegaan, maar als de zaak ’s avonds weer leeg is, drinken we samen een wijntje, en dan is het weer oké.’

Vincent: ‘We delen een passie voor lekker eten en drinken.’

Eline: ‘Ook als we met vakantie gaan, is eten een van de belangrijkste dingen. Dan liggen we de hele dag op het strand ons te verheugen op het restaurantje waar we gaan eten.’Jasper Karman

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden