Lezersbijdrage

Ik wil mij graag 'invechten' en net dat beetje meer laten zien

Dit zijn de ingezonden brieven uit de Volkskrant van maandag 23 maart.

Overstappen bank

Xander van Uffelen dicht de klanten van de banken enige macht toe om de top te corrigeren in zijn beloningsbeleid. Klanten kunnen van bank wisselen.

Dat is juist, maar hij vergeet een belangrijk aspect: banken kennen niet zoiets als nummerbehoud bij overstappen. In de praktijk zal dat velen ervan weerhouden om de overstap te maken, als zij al zouden weten waarheen.

Ruud Huyzer, Nuenen

Overstappen bank 2

Sinds 1970 klant bij de ABN-AMRO maar toen topman Rijkman Groenink lachend voor de tv vertelde dat er zo ongeveer 4500 werknemers ontslagen zouden worden overgegaan naar de Rabobank.

Een paar jaar trouwe klant gebleven, maar ook bij die bank kwam er steeds meer 'boven water' en toen, zonder overgangsproblemen en tot volle tevredenheid, overgegaan naar de ASN-bank. Inmiddels ook de Triodosbank erbij genomen.

Ik kan u de overgang naar deze banken echt aanbevelen, kijk eens op internet en u wordt wijzer.

Loek Verouden, Borne

Minerva forever

'Voormalig lid van het Leidse studentencorps' noemt Bert Wagendorp de nieuwe minister van Veiligheid & Justitie. Alleen knorren kunnen zoiets schrijven.

Gelieve voormalig te schrappen. Eens lid, altijd lid - Minerva voor het leven! Virtus Concordia Fides.

Ard van der Steur zal geen reünie van corps of jaarclub overslaan.

Godspeed, beste kerel. Lul ze allemaal plat.

Alfons Lammers, Otterlo

Boze bovenbuurman

De Volkskrant van 21 maart kopt 'UberPop-chauffeur krijgt het benauwd'. Jaren geleden had ik een luidruchtige Amsterdamse taxichauffeur als bovenbuurman. Toen ik hem verzocht rustig te zijn antwoordde hij dat ik moet oppassen. 'Er staan 1600 chauffeurs achter mij.' Om zijn woorden kracht bij te zetten sneed hij mijn autobanden door.

Ik maak graag gebruik van UberPop. Correcte chauffeurs rijden mij voor een lagere prijs rond, zonder dat ik hoef te bellen of geld bij me hoef te hebben.

Na afloop beoordeel ik de chauffeur met een simpele klik op mijn smartphone en dit beïnvloedt zijn reputatie.

De regering Rutte bemoeilijkt deze innovatie door angstvallig vast te houden aan een achterhaalde taxiwet. De prijs die zij betaalt is hoog: een taxioorlog.

Thijs ten Raa, Amsterdam

Populaire professor

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de VU bij professor Nijkamp. Nijkamp was populair bij studenten. Hij was de voorman in een vakgebied waar veel nieuwe ontwikkelingen gaande waren (regionaal stimuleringsbeleid, verstedelijking, milieu-economie, verhandeling emissierechten).

Mijn afstudeeronderwerp betrof een literatuurstudie en het viel mij op dat veel wetenschappers in hun publicaties grote delen van voorgaande publicaties letterlijk overnamen, met algemene verwijzing daarnaar. Ik heb dat besproken met Nijkamp en hij gaf aan dat dit gangbaar was. Dertig jaar later heeft de VU een commissie moeten instellen om te concluderen dat deze gangbare praktijk niet door de beugel kan.

Daarnaast stelt de commissie dat Nijkamp nauwelijks in toptijdschriften publiceerde. Dat is wel heel bijzonder. Nijkamp is gedurende een vele jaren de meest geciteerde Nederlandse econoom in wetenschappelijke tijdschriften geweest.

Maarten de Jong, Aalsmeer

Vreemde achternaam

In de Volkskrant las ik dat de niet-westerse allochtoon er, hoog opgeleid of niet, op de Nederlandse arbeidsmarkt slechter aan toe is dan de autochtone Nederlander. Zelf ben ik half Ghanees, half Nederlands. Nu ik afgestudeerd ben, heb ik erg veel moeite met het vinden van een baan.

Ik moet bekennen dat ik er pas na het lezen van het artikel bij stilstond dat mijn achternaam hier best eens iets mee te maken kan hebben. Ik heb mijn leven lang geleerd dat ik me net iets meer moet bewijzen en dat doe ik met liefde. want hard werken kan ik. Ook wil ik mij, zoals Mark Rutte zegt, erg graag 'invechten' en net dat beetje meer laten zien.

Echter, dan moet ik daar wel de kans voor krijgen, toch? Dus beste lezer, als u morgen toevallig mijn sollicitatiebrief leest, weet dan dat een goede werknemer zijn voor mij een stuk makkelijker is dan mijn afkomst veranderen.

Vicky Amo-Addae

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden