'Ik wil de Gouden Griffel winnen'

Portret van een kind in haar slaapkamer: Sabirin Hussen (10).

Lex de Bruijn
Sabirin Hussen: 'Ik ben gewoon begonnen met het schrijven van verhalen en gedichten over de natuur en mijn omgeving.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Sabirin Hussen: 'Ik ben gewoon begonnen met het schrijven van verhalen en gedichten over de natuur en mijn omgeving.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Ik woon met mijn moeder Keen en mijn vader Ahmed in Lent.

Op welke school zit je?

Ik zit in groep zes op De Verwondering in Lent. Ik vind het een leuke school, omdat je vaak zelf kunt kiezen wat je wil doen: rekenen of taal, bijvoorbeeld.

Hoe zou jouw lievelingsdag eruit zien?

Dan zou ik het liefst de hele dag boeken lezen. Bijvoorbeeld de boeken over Harry Potter of Thea Stilton of de boeken van Paul van Loon.

Wat zijn je hobby's?

Boeken lezen, bewegen, dansen, rollenspellen en verhalen en poëzie schrijven. Ik ben gewoon een keer begonnen met het schrijven van verhalen en gedichten over de natuur en mijn omgeving. Taal vind ik leuk, daarom houd ik van die dingen.

Wat is je lievelingseten?

Noedels. Of pizza, dat vind ik ook wel lekker. En daarna mijn zelfgemaakte toetjes met ijs.

Waar ben jij goed in?

Schrijven en zingen. Ik luister vaak liedjes en dan zing ik ze thuis na.

Waar word jij blij van?

Als ik mijn kleine nichtje Amina (1,5) zie. Ze logeert vaak bij ons en dan is het altijd zo gezellig want als ik tegen haar praat, brabbelt ze soms een beetje terug.

Wat is je grootste droom?

Ik wil ondernemer worden en een stichting beginnen. Die stichting is er voor het verbeteren van de luchtvervuiling in Amsterdam en voor het oplossen van de armoede in Nederland, want 1 op de 8 kinderen is arm. En daarnaast wil ik ook nog eens de Gouden Griffel winnen.

Wanneer heb je voor het laatst heel hard gelachen?

Toen ik een vriendin voor het eerst ontmoette, vroeg ze aan mij of ik in groep 8 zat. Maar ik zat in groep 5, dus ik moest daar heel hard om lachen.

undefined

Als je zelf een taart mocht bedenken, hoe zou die er dan uitzien?

Een stapeltaart met vrolijke kleuren en fruitsmaken als meloen en bosbes.

undefined

Wat is je belangrijkste bezit?

Het horloge dat ik van mijn oma heb gekregen en mijn boeken, omdat ik erg van boeken houd. Dat past ook bij mijn karakter, omdat ik een heel nieuwsgierig kindje ben en van taal houd.

undefined

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan ziet mijn leven er heel leuk uit. Ik denk dat ik in Nijmegen woon, want daar wonen veel mensen die ik ken. Ik heb mijn schooldiploma gehaald en ik kan door naar de universiteit. En ik ben al bezig met mijn stichting.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden