'Ik vind het bijzonder dat ik erg van rokjes en jurkjes hou'

In welke groep zit je?

Ik zit in groep vijf van de Vrije School Kennemerland in Haarlem. Ik heb een heel aardige juf, juffie Floor.

Met wie woon je in huis?

Met mijn twee zusjes Noah en Jasmijn, en mijn papa en mama. We hebben twee konijnen, Bartje en Gijsje. Ze heetten eerst Zwartje en Grijsje, maar Grijsje is eigenlijk bruin. Mijn vader vond het geen leuke namen, dus toen hebben we ze veranderd in Bartje en Gijsje. Gijsje is een vrouwtje, dus het is wel een beetje een gekke naam.

Krijg je zakgeld?

Ik krijg elke week 50 cent. Ik spaar om een nachtje in een kasteel te slapen, en ik wil graag een keer naar Australië met mijn nicht Kristel.

Geloof je ergens in?

Af en toe geloof ik wel in God, maar als ik dan kinderen hoor zeggen dat God niet bestaat, raak ik in de war.

Wat is het mooiste verhaal dat je pas hebt gehoord?

Op school hebben we een les waarin we verhalen vertellen, godsdienst heet het. Juf vertelt nu een verhaal over sterke Wanja, dat ken je misschien wel. Het gaat over een jongen, die is 17 ofzo, en die ligt de hele dag op een kachel omdat een oude man heeft gezegd dat hij dan tsaar kan worden in een ver land.

Waar heb je voor het laatst hard om moeten lachen?

De vader van mijn nicht Kristel vertelt altijd heel grappige grapjes. Charlie heet hij. Ik vroeg een keer: 'Mag ik wat drinken?' en toen zei hij: 'Wil je een glaasje plas?' Ik heb eigenlijk alleen maar grapjesooms.

Wat vind je het leukst aan jezelf?

Ik vind het bijzonder dat ik erg van jurkjes en rokjes hou. Andere meisjes uit mijn klas houden meer van broeken. Alleen de heel verlegen meisjes dragen rokken. Ik was eerst ook verlegen, maar nu niet meer zo.

Wie bewonder je?

Een meisje uit mijn klas dat Rosa heet. Ze lijkt erg op mij, maar ze heeft een ander gezicht. Dat gezicht vind ik wel een beetje mooier.

Wat is je grootste droom?

Ik vind het erg leuk dat ik een bed met een laddertje heb. Later wil ik dat ook, maar dan wat lager. Daaronder wil ik een huisje, met een keukentje en een tafeltje en een poppenservies en een gordijntje ervoor. Maar ik weet eigenlijk al dat het niet meer kan, daarom wil ik het later voor mijn kinderen maken. Dan kan ik het toch zien, en dan kunnen ze me uitnodigen op visite.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden