‘Ik vind arme landen leuker dan rijke’

Maarten van Gestel
Hendrik Rijna (11)  Beeld adriaan van der ploeg
Hendrik Rijna (11)Beeld adriaan van der ploeg

Met wie woon je?

Met mijn vader Giovanni, mijn moeder Maria en mijn broer Miguel van 24. Mijn zus Jenifer van 23 woont helaas op haarzelf.

Op welke school zit je?

Over de Slinge, in Rotterdam. Het is een leuke school, vooral door de lieve juffrouwen. Nu zit ik bij juf Anh-Dao in de les. Ze kan ook streng zijn als je niet luistert. Gelukkig wordt ze nooit heel boos.

Welke vakken vind je leuk?

Lezen en schrijven en Engels. Voor Engels haal ik alleen maar tienen. Omdat ik van jongs af aan veel films kijk met mijn vader.

Wat is je lievelingsfilm?

Ik denk Black Panther. Dat is ook de favoriete film van mijn moeder. We zijn samen naar de bioscoop geweest. Het leukste stuk was… nee, wacht. Ik ga hem niet spoilen. Je moet zelf gaan kijken.

Welke hobby heb je?

Voetbal en kickboksen, dat doe ik twee keer per week. De kleinere jongens laat ik wel slaan, bij de oudere heb ik geen genade. Ik ben best een vechtjongen.

Hoe ziet je lievelingsdag eruit?

Ik wil ergens met mijn familie naartoe. Ik denk logeren bij Walibi. Maar Ik laat mijn oma’s en opa niet in de attracties gaan, dat is niet goed voor ze. Ze mogen gewoon meelopen of bordspelletjes doen.

Heb je huisdieren?

Ik heb zes vissen. Drie goudvissen, twee zwarte en eentje die een beetje grijs zilverachtig is. Ze hebben geen namen. Alleen Hendrikson, zo noemt mijn broer de kleine zwarte. O wacht, dat klonk een beetje racistisch.

Wat was je leukste vakantie?

Ik ben twee keer in Colombia geweest, bij de familie van mijn moeder. Zelf vind ik arme landen leuker dan rijke. Rijke mensen komen minder buiten en doen minder samen omdat ze heel veel dingen hebben om binnen te doen, zoals computers.

Als je een dier mocht zijn, welk dier zou je dan willen zijn?

Ik denk een hond. Een kleine puppy, dat is gewoon schattig.

Ben je verliefd?

Ja, maar ik zeg niet op wie.

Wat voor muziek luister je?

Meestal rapmuziek. Rich vind ik goed. Die komt uit Curaçao, net als mijn vader. Ik weet niet of jij het moet luisteren. Hij rapt in het Antilliaans. Mijn vader luistert nu ook naar hem in de auto.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Ik denk dat ik dan professioneel voetballer ben. Als dat niet lukt, wil ik verpleger worden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden