Ik smeer al 40 jaar niks op mijn brood

Brief van de dag

Mijn vader was margarinefabrikant. Wij deden alles met margarine. Heel, heel soms mochten we van mijn moeder boter op krentenbrood of peperkoek.


Toen ik 20 jaar was, ging de kwakkelende fabriek ter ziele. Mijn vader was daarna nog ruim 10 jaar boekhouder bij een scholenorganisatie. Hij had aandelen Unilever, onder andere. Na zijn pensionering maakte hij van speculeren een tijdverdrijf.


Ik durf nog steeds geen boter te eten. En margarine al helemaal niet. Mijn vitamines en cholesterolcontrole haal ik uit gezonde dagelijkse eetgewoonten. Geen probleem. Ik smeer al 40 jaar niks op mijn brood. Ik mis niks. Ik bak met olijfolie. Mag dat nog wel eigenlijk?


Geweldige actie om Sylvia's column 'Smerig' (DiDu, 26 juni) daags na het bericht over sluikreclame van Unilever en McDonald's op de scholen (Ten eerste, 25 juni) in de krant te plaatsen. De timing is perfect.


En zelf heb ik nog steeds plezier van mijn vaders aandelenhobby. Compensatie voor een moeizame jeugd zonder boter op brood.


Liesbeth Witteveen, Vught

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.