‘Ik heb mijn vriend ontmoet op het werk’

Liefde op het werk: veel collega’s staan open voor een flirt die tot meer kan leiden, maar het pakt niet altijd gunstig uit....

Ik heb net een relatie van anderhalf jaar met een collega achter de rug. Het is op het werk nooit een probleem geweest, het werk heeft er nooit onder geleden. Het was zelfs erg leuk! De relatie wordt er wel veel intenser door, door elkaar ook dáár (bijna) dagelijks tegen te komen. Samen van en naar werk reizen is ook erg gezellig trouwens. Intens, nogmaals.

Alleen: nu is het uit. Zij heeft het uitgemaakt. In goede harmonie uit elkaar, dat wel, maar het maakt het voor mij op het moment zo pijnlijk om haar nog steeds dagelijks tegen te komen. Die pijn is pittig. Het maakt dat ik met moeite naar mijn werk ga; buikpijn, tranen, zenuwen, you name it. En ondertussen heel hard hopen dat dit snel zal slijten. Ik heb geen spijt, dat zeker niet, maar probeer de volgende keer – moet er nu nog niet aan denken, maar dat zal slijten – toch buiten mijn werkkring verliefd te worden. Als ik wat te kiezen heb natuurlijk.

Har (34)

Eens in de paar jaar krijg ik het vreselijk te pakken en word ik (zonder dat ik het wil) ontzettend verliefd op een willekeurige collega. Vaak in het voorjaar! En dat terwijl ik heel gelukkig getrouwd ben en echt niks ‘wil’ met die collega. Pure verliefdheid. Hopeloos! Ik vertel het alleen aan mijn vrouw in algemene termen: ‘sorry het is weer zover’ en verder aan niemand. De betreffende collega zal me hoogstens af en toe zien blozen, wat vaker dan normaal zien lachen en ‘toevallig’ zien langslopen... Een heerlijk, maar machteloos gevoel. Ik kan er verder niets mee en na een paar maanden is het gelukkig/helaas weer over...

Gijs (42), manager, Amersfoort

Ik heb alleen maar goede ervaringen. Op de werkvloer heb ik mijn huidige partner ontmoet en 6 jaar met hem samengewerkt. Vrienden van ons hebben elkaar ook ontmoet op de werkvloer en ook dat gaat nog steeds goed. Zolang je je werk er niet onder laat lijden is er volgens mij niks aan de hand en kan het juist heel gezellig en leuk zijn.

Sietske (25), toezichthouder zwembad

Ik heb mijn vriend ontmoet op het werk. Een kleine drie jaar waren we collega’s. Daarna zijn we verhuisd naar een ander deel van het land en zijn we ieder ergens anders gaan werken. Het heeft nooit problemen opgeleverd. En dit jaar gaan we trouwen.

Ezra (31)

Je eerste leidinggevende functie is niet altijd een pretje. Vind jij het lastig, je (oud-)collega’s managen? Dat vroegen we de lezers van Volkskrant Banen.

Het gaat vaak mis doordat managers zich te goed voelen voor zaken in ‘de uitvoering’. Ze zouden voor geen geld terugwillen naar het ‘primaire proces’. Ze gaan dan liever de psycholoog uithangen om ‘het beste uit hun mensen te halen’. Een goede manager is tamelijk praktisch en houdt van het werk op ‘de vloer’. Hij (m/v) ‘ruikt’ naar zijn eigen producten, en zou zó weer even mee willen doen.

Jan

In mijn laatste functie als afdelingshoofd van twintig personen heb ik mezelf altijd meer verwant gevoeld met de conciërge dan met de CEO van het bedrijf. Het is iets wat veel leidinggevenden zich niet realiseren; namelijk dat het jouw taak is om een situatie te creëren waarin iedereen goed zijn/haar werk kan doen.

Bink Sit (35), procesmanager, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden