'Ik denk wel dat er meer is dan wij zien'

In welke klas zit je?

Ik zit in de tweede klas van het Haganum Gymnasium in Den Haag.

Met wie woon je?

Deze kamer is bij mijn moeder, maar om de week woon ik bij mijn vader en zijn vrouw. Bij mijn vader heb ik nog vier zusjes. Twee zijn ouder dan ik en twee jonger.

Wat is je favoriete ontbijt?

Van die Amerikaanse pannenkoeken met siroop, fruit en een glas sap.

Waar droom je van?

Om de cast van de Amerikaanse serie Glee te ontmoeten. Ik zou ook graag na de middelbare school een tijdje naar het buitenland gaan. Een tussenjaar, naar Amerika bijvoorbeeld of naar Afrika om daar iets goeds voor de mensen te doen.

Wanneer heb je voor het laatst hard gelachen?

Vandaag op school twee keer. Mijn wiskundeleraar zei iets heel grappigs en toen moesten we allemaal erg hard lachen. Later ook nog tijdens het proefwerk biologie.

Waar word je blij van?

Van de serie Glee. Ik kijk dat al vanaf het begin, dat is nu al zo'n twee jaar. Er zitten veel leuke liedjes en verhaallijnen in. Iedereen herkent zich denk ik ook wel in een van de personages. Ik neem alle afleveringen op en als er een dvd-box uit komt koop ik die.

Heb je hobby's?

Ik dans graag, ik zit op streetdance. Verder vind ik lezen heel leuk, het laatste boek dat ik heb gelezen en echt goed vind is The Hunger Games. Ook vind ik het altijd leuk om met vriendinnen af te spreken.

Geloof je ergens in?

Niet in God, maar ik denk wel dat er meer is dan wij zien.

Waar zou je later willen wonen?

Ergens in het buitenland. Het liefst in Amerika, ik ben daar nu een keer geweest en vind het daar erg fijn. Ik ga er in de meivakantie weer heen. Maar Australië lijkt me ook gaaf.

Als je een dier was, welk dier zou je dan willen zijn?

Ik denk een vogel, het moet toch ontzettend mooi zijn om echt te kunnen vliegen. Het lijkt me ook leuk om een cheeta te zijn, die bewegen zo sierlijk en snel.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dat weet ik nog niet zo goed. Ik weet ook niet wat ik wil worden. Ik hoop dat ik iets doe waar ik blij van word. Ik zou later wel iets met mensen willen doen, iets sociaals.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden