Ik ben de krant dankbaar

Wat een geweldig artikel van Geert Dekker (‘Suffe’ spaarder spekt Postbank, Voorpagina, 15 oktober). Ook ik was een luie spaarder en zat maar te wachten tot de rente van de Loyaalrekening omhoog ging dankzij de economische opgang....

G.C. SchoemanOud-BeijerlandH.Vermeij-LodewegesNeedeMarcel HarmsenLeusdenL.SpaansZaandamMartijn KosterDen HaagKlaas Geers en Zuidwolde

Nu blijkt dat de Postbank stelselmatig de rente naar beneden bijstelt. Ik ga mijn geld beter onder brengen. Hulde en bedankt.

Laksheid

Ook ik constateerde jaren geleden de dalende lijn in de rentevergoeding van de Postbank. Ik had een flink bedrag op een Kapitaalrekening. Het grootste deel heb ik laten verplaatsen naar beter renderende rekeningen. Er restte nog zo’n 3.000 euro die ik uit laksheid niet verplaatste. De Volkskrant heeft mij het laatste duwtje gegeven dit wel te doen. Ik ben de krant dankbaar en ik hoop dat veel mensen ‘met de voeten gaan stemmen’. Het is schandalig hoe de Postbank trouwe spaarders behandelt.

Roofdier

De Postbankleeuw is niets anders gebleken dan een vraatzuchtig roofdier.

Loyaal

Dankzij een eerder artikel in uw krant las ik dat er een Loyaalrekening bestaat die hogere rente geeft vanaf een bepaald saldo. Eén telefoontje kostte het mij om zonder problemen overgezet te worden op deze ‘geheime’ spaarrekening. Hoe ‘loyaal’ moet je als klant zijn in de ogen van de Postbank om uitverkoren te worden voor deze onbekende spaarvormen? Zelf werd ik door hen hierover nooit geïnformeerd, hoewel ik al 35 jaar klant ben en ruimschoots aan de saldo-eisen voldeed. Een officiële klacht heeft niets opgeleverd. Informeren bij de Consumentenbond leerde mij dat banken hiertoe niet verplicht zijn. Tijd dus om zelf tot actie over te gaan, ‘suffe’ spaarder!

Strategie

De Postbank lokt spaarders met een hoge rente. Als de spaarders hebben toegehapt, verlaagt de Postbank stapsgewijs de rente naar een niveau dat zelfs veel lager ligt dan bij andere banken. Omdat die verlaging héél stilletjes gebeurt, heeft geen Postbank-spaarder dat in de gaten. De Postbank heeft met deze schaamteloze misleiding zijn spaarders voor 140 miljoen euro opgelicht. Ik kan helaas alleen mijn rekeningen bij de Postbank opzeggen. Ik hoop dat toezichthouders en de Tweede Kamer de rest doen.

Wakker

Als ‘suffe’ spaarder heb ik naar aanleiding van het artikel over de uiterst minimale rentetarieven van de Postbank gisteren het saldo van onze Plusrekening op een aanzienlijk beter renderende bankrekening gestort. Ik raad een ieder aan datzelfde te doen. Met hartelijke dank voor jullie wakkere waarschuwing!

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden