Idee Buurmeijer verrassing voor sociale partners

De vakbeweging en de werkgevers voelen zich overvallen door F. Buurmeijer. Deze topman uit de sociale zekerheid stelt voor werknemers zelf te laten kiezen of ze bij ziekte hun loon volledig willen laten uitbetalen of genoegen nemen met bijvoorbeeld vijf dagen een lagere uitkering in ruil voor extra vrije dagen....

De vakcentrale FNV gaat zich op Buurmeijers idee beraden. 'We leggen het onder ons hoofdkussen', aldus een woordvoerder. De vakcentrale voor hoger personeel, Unie MHP, acht het voorstel echter onwerkbaar. 'Veel te ingewikkeld om dat mee te nemen in keuze-CAO's.' Ook het CNV wijst het idee af. 'We moeten mensen niet de keuze geven voor een basisverzekering.'

De ondernemersvereniging VNO-NCW is positief. 'Het is een constructieve gedachte. Het sluit aan bij eerdere afspraken met de vakbeweging. Daarvan is nog weinig terechtgekomen, maar dat zou in deze constructie wel kunnen', aldus de woordvoerder.

Ook de werkgeversvereniging MKB Nederland heeft er wel oren naar. 'De regelingen voor ziekte en WAO zijn nu veel te eenvormig. Tweeverdieners willen meer vrijheid en keuzes. Het tweede inkomen is meestal vooral voor het directe geld en voor de afwisseling. Niet voor extra verzekering.'

Vakbeweging en werkgevers staan traditioneel tegenover elkaar als het gaat om de aanvulling op de uitkering bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Werkgeversorganisaties pleiten steeds voor lagere uitkeringen als middel tegen ziekteverzuim en de hoge WAO-instroom. Met het oog op de krappe arbeidsmarkt stellen werkgevers bij CAO-overleg de laatste jaren echter geen verlagingen voor.

De vakbeweging staat echter pal voor uitbetaling van het volledige loon bij ziekte en aanvulling op de WAO-uitkering. Het ministerie van Sociale Zaken heeft becijferd dat jaarlijks tien miljard gulden met deze aanvullingen is gemoeid.

Buurmeijer, voorzitter van het Lisv, dat de uitvoering van WAO en WW coördineert, lijkt met zijn voorstel de patstelling tussen vakbeweging en werkgevers te willen doorbreken. Hij wijst erop dat in steeds meer CAO's werknemers keuzes kunen maken in hun arbeidsvoorwaarden. Vrije dagen kunnen bijvoorbeeld worden opgespaard voor een langdurig tussentijds verlof. Of de vrije dagen kunnen worden geruild voor een hoger pensioen.

'Waarom', vraagt Buurmeijer zich af , 'kunnen niet ook de afspraken over de sociale zekerheid op deze individuele leest worden geschoeid?' Het gaat dan in de eerste plaats om de aanvulingen op het wettelijk niveau van de uitkeringen. Zo wordt in vrijwel alle CAO's en bedrijfsregelingen de uitkering bij ziekte aangevuld tot het volledige loon. Volgens de wet wordt de eerste twee dagen ziekte geen loon betaald en vervolgens 70 procent van het loon.

De werknemer zou volgens Buurmeijer in staat moeten zijn die aanvulling, 30 procent van het loon, voor iets anders te gebruiken. Buurmeijer sluit overigens ook niet uit dat werknemers ervoor zouden kunnen kiezen bij ziekte helemaal geen uitkering te krijgen. Daarvoor zou de wet moeten worden gewijzigd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden