Hulpverlening na familiedrama komt goed op gang

HAARLEM (ANP) - De hulpverlening na het familiedrama in Haarlem is goed op gang gekomen. Dat was dinsdagmiddag de belangrijkste boodschap tijdens een informatiebijeenkomst voor de pers in het Haarlemse stadhuis. De Hulpverleningsdienst Kennemerland/GGD coördineert de hulpverlening.

,,Dit is een buitengewoon ingrijpende gebeurtenis voor de buurt en in het bijzonder voor de school'', zei burgemeester Bernt Schneiders.

Een 32-jarige Haarlemmer bracht maandagmiddag zijn schoonmoeder om het leven, waarna hij met zijn zoontjes van vier en zes jaar voor de trein sprong. De moeder van het gezin wordt opgevangen door familieleden en krijgt professionele hulp aangeboden.

Stille tocht

Maandagavond was er hulpverlening tijdens een bijeenkomst voor het lerarenteam van de Liduinaschool, waar de jongens op zaten. Leerkrachten kregen tips over hoe ze het beste om kunnen gaan met de situatie. Daarna was er een bijeenkomst voor ouders van klasgenoten van de omgekomen kinderen. ,,Dat was een emotionele bijeenkomst'', aldus Helene Steenhoff van de Hulpverleningsdienst Kennemerland.

Dinsdagavond is er een besloten informatiebijeenkomst voor buurtbewoners van de Transvaalbuurt in Haarlem, waar het gezin woonde. Daarbij zullen de politie en Slachtofferhulp aanwezig zijn. Volgens een gemeentewoordvoerder hebben buurtbewoners de media gevraagd terughoudend te zijn.

De gemeente neemt volgens burgemeester Schneiders niet zelf het initiatief voor een stille tocht, maar zal zo'n tocht op verzoek wel mogelijk maken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden