Huizinga houdt hoop met OV-chipkaart

De overheid en de bedrijven in het openbaar vervoer gaan alles op alles zetten om de OV-chipkaart alsnog landelijk in te voeren op 1 januari 2009....

ANP

In het parlement bestaat veel scepsis over de voortgang van het project. In een recent rapport constateren onafhankelijke onderzoekers dat de geplande invoeringsdatum voor de OV-chipkaart slechts in een beperkt aantal regio's haalbaar lijkt.

De Nederlandse Spoorwegen hebben aangegeven dat hun klanten pas halverwege 2009 met de chipkaart kunnen reizen. In Rotterdam en omgeving loopt al geruime tijd een proef met de kaart, waarbij ook steeds problemen blijven opduiken. Daar wilden de lokale overheid en het openbaarvervoerbedrijf RET de strippenkaart al 1 oktober afschaffen, maar daar stak Huizinga een stokje voor wegens de vele klachten van reizigers.

De bewindsvrouw gaf dinsdagavond aan dat de strippenkaart in Rotterdam mogelijk tegen het eind van het eerste kwartaal van 2008 alsnog kan worden afgeschaft. Daarbij geldt wel als harde voorwaarde dat alle problemen in januari zijn opgelost. De RET heeft daarover toezeggingen gedaan.

Ondanks alle tegenslagen houdt Huizinga hoop op een tijdige invoering van de OV-chipkaart en afschaffing van de strippenkaart met ingang van 2009. ‘Wij willen vast blijven houden aan de ambities’, aldus Huizinga. Op aandringen van de Tweede Kamer deed ze de toezegging dat ze voor de zomer van 2008 komt met een nieuw rapport over de voortgang van het project en de eventuele financiële consequenties.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden