HSA wil kwart van personeel kwijt

Vakbondsbestuurders T. Katerberg en J. Admiraal houden de directie van Hollandse Signaal Apparaten verantwoordelijk voor het massa-ontslag dat de producent van defensiesystemen heeft aangekondigd....

De directie van Hollandse Signaal verklaart dat de reorganisatie nodig is omdat winstontwikkeling tegenvalt. Volgens de vakbonden wordt die tegenvallende winst veroorzaakt door het slappe optreden van de directie. 'De directie is niet bij machte gebleken om de stroperige cultuur en de inefficiënte organisatie aan te pakken', aldus Katerberg van CNV Metaal. 'Bovendien zijn de cijfers jarenlang geflatteerd door winst te snel in te boeken. Dat keert zich nu tegen de onderneming.'

Een woordvoerder van Hollandse Signaal verklaart dat de reorganisatie niets te maken met een gebrek aan werk. 'De orderportefeuille is goed gevuld en de marktpositie is in orde', meldt woordvoerder F. Meijer. 'Het probleem is dat de organisatie van het bedrijf onvoldoende inspeelt op de vraag in de markt.'

Om die reden brengt het bedrijf de drie kernactiviteiten Systeem integratie, Radar & Sensoren en Services & Support onder in drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen, die samen de basis vormen van een nieuwe organisatie. De nieuwe structuur volgt op een eind vorig jaar gestart onderzoek naar maatregelen die de winstgevendheid van de onderneming moeten vergroten. Door de wijziging van de structuur past Hollandse Signaal beter de organisatievorm van Thomson-CSF Business Group Naval Systems, het moederbedrijf van Hollands Signaal.

De eerste 450 banen moeten al binnen zes maanden van de loonlijst verdwenen zijn. De overige 200 volgen in de periode tot eind volgend jaar. Behalve de productie-afdeling treft de reorganisatie alle bedrijfsonderdelen. De ondernemingsraad van Hollandse Signaal moet nog adviseren over de sanering.

De vakbonden stellen dat gedwongen ontslagen onaanvaardbaar zijn. Zowel FNV Bondgenoten als CNV Bedrijvenbond eist garanties voor het personeel. Hollandse Signaal heeft het personeel bij eerdere reorganisaties netjes behandeld, zo stellen de bonden. Bij reorganisaties in het begin van de jaren negentig is voor 95 procent van het ontslagen personeel een nieuwe baan gevonden. 'Wij zullen ook nu hoge eisen stellen aan omscholing en bemiddeling', aldus Katerberg.

Hollandse Signaal is een producent van defensiesystemen zoals radar- en communicatie-apparatuur. Philips heeft het bedrijf, dat vestigingen heeft in Hengelo, Zoetermeer, Delft, Huizen en Eindhoven, tie jaar geleden verkocht aan het Franse Thompson.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.