HR-professional is honkvast ondanks moeilijke tijden

HR-professionals maken moeilijke tijden door. Door de economische crisis zijn de kansen op een nieuwe, betere baan geslonken en binnen de huidige werkkring zitten promoties er voorlopig niet in. Desondanks blijven de meeste HR'ers zitten waar ze zitten, zo blijkt uit het onderzoek HR Trends 2011-2012 van salaris en HR-dienstverlener ADP Nederland en organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder 972 HR-professionals.

© THINKSTOCK

Uit de onderzoek komt naar voren dat de arbeidsmarkt in het HR-vakgebied stagneert, als gevolg van de mindere economische vooruitzichten. Beiten het feit dat HR- professionals voorlopig kunnen fluiten naar hun promotie, zijn ook de dagelijkse advieswerkzaamheden vaak verschoven naar een meer sturende rol binnen hun organisatie en hierdoor neemt de werkdruk toe. Veel HR-professionals vinden het bijvoorbeeld belangrijk om talent binnen de organisatie te ontwikkelen, maar in de praktijk komt daar op dit moment niet veel van terecht, omdat andere werkzaamheden de aandacht opeisen.

HR is honkvast
Bijna driekwart van de HR-professionals is op dit moment niet van plan op zoek te gaan naar een andere baan. Slechts 18 procent geeft aan actief te solliciteren. Ook bij degenen die vinden dat ze eigenlijk te weinig verdienen (eenderde) is de belangstelling voor een andere functie gering. Binnen deze groep is slechts 37 procent op zoek naar iets anders.

Promotiekansen
Door de economische crisis die in 2008 in gang werd gezet, zijn de promotiekansen voor HR-professionals afgenomen. In 2009 wist 29 procent nog een hogere functie te krijgen, in 2010 was dat 28 procent en dit jaar is dat nog maar 25 procent. Deze daling tempert ook de verwachtingen. HR-professionals denken voorlopig minder kans te maken op een hogere functie. Nog geen 19 procent gelooft hier op dit moment in, vorig jaar was dat nog 22 procent.

Nieuwe baan
Ook de kans op een nieuwe baan elders wordt lager ingeschat. HR-professionals baseren die verwachting op het feit dat ze minder snel voor een andere functie worden gepolst. Twee jaar geleden werd nog 46 procent benaderd door een headhunter of andere werkgever, nu is dat nog maar 35 procent.

War for talent
Veel HR-professionals zien intussen de invulling van hun huidige werk veranderen. Een aanzienlijk deel van de tijd gaat op aan zaken als aanname, ontslag en arbeidsverzuim. Meer adviserende taken komen daardoor in de verdrukking. Een goed voorbeeld is talentdevelopment, dat al twee jaar met stip bovenaan de prioriteitenlijst van de HR-professional staat. In de praktijk komt talentdevelopment er echter bekaaid vanaf, zo blijkt uit het onderzoek. Het behouden en aantrekken van talenten in de heersende 'war for talent' is van groot belang en krijgt door deze verschuiving steeds minder de aandacht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden