Hotels krijgen voorlichting over gedwongen prostitutie minderjarigen

Stichting Stop Loverboys gaat samenwerken met hotelketens van de Accor groep om prostitutie van minderjarigen in hotelkamers tegen te gaan.

Dat heeft Sp!ts woensdag gemeld. De stichting gaat voorlichting geven aan hotelmedewerkers, die voornamelijk is gericht op het vaststellen wanneer er sprake kan zijn van gedwongen prostitutie.

'De meisjes die onder dwang geprostitueerd worden in hotelkamers, laten bij binnenkomst van zo'n hotel niet zien dat ze daar gedwongen terecht zijn gekomen. Het is moeilijk om dat te signaleren', aldus voorzitter van Stop Loverboys Anita de Wit. Dat terwijl het wel veel voorkomt, zegt ze: 'Wij krijgen van allerlei kanten een groeiend aantal meldingen binnen.'

Toegespitst op hotels

Omdat prostitutie onder de 18 wettelijk verboden is, zijn hotelkamers één van de plaatsen waar minderjarigen illegaal geprostitueerd worden. Om dit tegen te gaan, gaat de stichting voorlichtingsbijeenkomsten organiseren waarbij aandacht wordt besteed aan ervaringen van slachtoffers, werkmethoden van loverboys en manieren om gedwongen prostitutie te herkennen.

'Doordat wij een financiële bijdrage ontvangen van de Accor groep, kunnen wij medewerkers voorlichting aanbieden die specifiek toegespitst is op hotels', aldus de Wit.

Op dit moment zijn de Accor groep en de stichting Stop Loverboys, die is opgericht door ouders van slachtoffers van loverboys, in onderhandeling over wanneer de voorlichting van start gaat.

Sleutels van hotelkamers (Colourbox)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.