Hoogwatergolf bereikt Brabant

DEN BOSCH - De hoogwaterpiek van de Maas bereikt maandagavond Noord-Brabant. De piek komt met een waterpeil van 12,80 meter nog iets hoger uit dan verwacht maar levert binnendijks geen problemen op, zegt het waterschap Aa en Maas. De veiligheidsregio waarschuwt buitendijks wel voor ernstige overlast en schade maar bewoners lopen geen gevaar, zegt het schap. Ook de verwachte regenval levert geen extra problemen op.

ANP

Alleen in het laaggelegen Den Bosch kan het stijgende water in de loop van de week en volgende week voor overlast zorgen, meldde de gemeente maandagmiddag. Het niveau van het binnenwater in de stad (Dommel, Binnendieze en Aa) stijgt van 2,20 meter naar 4 meter. Daardoor kunnen kelders in de Bossche binnenstad onderlopen.

Uiterwaarden
De hoogwatergolf komt Brabant binnen bij Sambeek en bereikt woensdag Den Bosch. De verwachte waterstand komt eens in de vijf à tien jaar voor, maar ligt nog anderhalve meter onder het niveau van 1993 en 1995. In Boxmeer lopen vermoedelijk maandagavond de uiterwaarden onder water.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden