Hoogleraar zoekt sponsor via Twitter

Prominent econoom en bijzonder hoogleraar Marcel Canoy is een twittercampagne begonnen om zijn leerstoel aan de Universiteit van Tilburg te redden. Canoy was sinds 2008 verbonden aan de universiteit, maar door bezuinigingen is zijn hoogleraarschap plotseling teruggeschroefd naar een nulurencontract.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER VIRGINIA GROENENDIJK

AMSTERDAM - 'Even een gekke oproep. De NZa (Nederlandse Zorgautoriteit, red.) financierde mijn leerstoel, wilde verder maar mocht niet van VWS (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, red.). Ik zoek een nieuwe sponsor', twitterde de hoofdeconoom van onderzoek- en adviesbureau Ecorys vrijdag.

Canoy was een dag per week werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. De universiteit deed van 2008 tot 2012 onder leiding van onder anderen Canoy onderzoek naar de concurrentie op zorgmarkten.

Dat was in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit, de instantie die de overheid adviseert over regelgeving voor de zorg.

Zijn hoogleraarschap werd afgelopen maart omgezet in een nulurencontract. Dat betekent dat hij zichzelf nog wel bijzonder hoogleraar mag noemen, maar dat hij niet als zodanig voor de universiteit werkt.

De econoom is een fervent twitteraar en dacht 'waarom ook niet' toen hij de tweet de wereld in stuurde. Canoy, die weigert te zeggen wat zijn leerstoel precies kost ('Dat gaat u niets aan'), zegt dat het niet ongebruikelijk is voor een hoogleraar om zelf op zoek te gaan naar sponsoren.

Er hebben zich volgens Canoy nog geen financiers gemeld.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden