Hoogervorst wil opzeggen zorgverzekering eenvoudiger maken

Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) wil het mensen gemakkelijker maken om te wisselen van zorgverzekeraar. Een zogenoemde overstapservice van Zorgverzekeraars Nederland moet daarbij helpen, aldus een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid donderdag....

ANP

Volgens het wetsvoorstel dat Hoogervorst aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, gaat een opzegging in december al direct op 1 januari 2007 in. De verzekerde die zich in januari 2007 aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekeraar is dan met terugwerkende kracht vanaf die maand verzekerd zonder dat een boete wordt opgelegd wegens onverzekerd zijn. In de huidige regeling gaat een opzegging van de polis in december, bijvoorbeeld vanwege een premieverhoging, pas in op 1 februari.

De nieuwe regeling moet ervoor zorgen dat de looptijd van de polis gelijk is aan een kalenderjaar. Dat voorkomt volgens de woordvoerster onnodige kosten bij de berekening van het eigen risico of extra kosten bij een eventuele teruggave van de no-claim.

Het ministerie voert momenteel druk overleg met de zorgverzekeraars over de begroting van volgend jaar. Ook wordt bekeken hoe een stijging van de nominale zorgpremies beperkt kan worden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden