Honigparfait met nougatine

Sylvia Witteman


Ingrediënten


Voor 4 personen
100 gram suiker
150 gram gepelde walnoten, in grove stukjes gehakt
5 eidooiers
100 gram acaciahoning
400 ml ijskoude slagroom


Doe de dooiers met de honing in een kom, en zet die op een pan heel zacht kokend water. Het hete water mag de kom niet raken. Klop met garde of mixer het dooier-honingmengsel tot het bleek en dikkig wordt. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

Meng de slagroom voorzichtig met het dooier-honingmengsel en giet het in een met een vel plasticfolie beklede cakevorm. Zet de vorm, ook weer afgedekt met plasticfolie, in de vriezer en laat hem daar minstens vier uur staan.

Maak nu de nougatine: Smelt de suiker in een pan met een dikke bodem tot hij lichtbruin kleurt (te donker wordt bitter). Roer de nootstukjes erdoor en stort alles op een vel bakpapier, leg er meteen een vel bakpapier op en druk het spul plat, snel,voor het hard wordt, en laat afkoelen. Hak de afgekoelde nougatine met een bijltje of zwaar mes in splinters.

Stort het blok parfait uit de vorm op een schaal en strooi de nougatine erover. Snijd er plakken van. Overigens, wie opziet tegen de bereiding van nougatine kan het ijs ook bestrooien met kort in een droge pan geroosterde stukjes walnoot en er tot slot nog wat honing over laten druipen.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden