HOLLAND FESTIVAL

In zehn Minuten is een kameropera van Walter Gronostay, die in een semi-scenische uitvoering tijdens het Holland Festival haar Nederlandse première beleeft....

Op 19, 20 en 22 juni leidt John Eliot Gardiner uitvoeringen van Die Zauberflöte in het Concertgebouw (zie rubriek Keuze).

Een Stockhausen-retrospectief op 16, 19, 20, 22, 23 en 24 juni in de Beurs van Berlage en op 17 en 18 juni een wereldpremière in het Planetarium van Artis (zie rubriek Keuze).

Dinsdag, woensdag en donderdag staat het Tanztheater Wuppertal van Pina Bausch met de onvolprezen produkties Café

Müller en Das Frühlingsopfer in Carré, Amsterdam. Een enkele kaart is op de avond van de voorstelling nog aan de kassa verkrijgbaar.

In het Concertgebouw zaterdag het Concertgebouworkest olv Zoltán Peskó met een Nederlandse première van Wolfgang Rihm (mmv Jaap van Zweden) en de Eerste symfonie van Karl Amadeus Hartmann.

Het Deutsches Schauspielhaus uit Hamburg brengt in de regie van Christoph Marthaler Faust. Eine subjektive Tragödie von Fernando Pessoa, op 21 en 22 juni in het Transformatorhuis van de Westergasfabriek (zie elders in het kunstkatern).

Vanavond en zaterdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg De Kersentuin van Tsjechov door het Maly Drama Theater uit Sint Petersburg. Vanavond na afloop een gesprek met regisseur Lev Dodin.

Het tweede Holland Festival-concert met werk van György Kurtág door het Schönberg Ensemble olv Reinbert de Leeuw en het Monteverdi Choir olv John Eliot Gardiner, woensdag in het Concertgebouw in Amsterdam. Na afloop een nabespreking met Kurtág en De Leeuw.

De opera Die Meistersinger von Nürnberg van Richard Wagner olv Hartmut Haenchen, vanavond en op 20, 23, 27 en 30 juni in het Muziektheater. Aanvang 17.30 uur.

In De Krakeling vanavond, zaterdagavond en zondagmiddag nog voorstellingen van Alfabet Soep door De Meekers. Over 'de schreeuw naar eten'.

Vanavond en zaterdag Hollandia en Toneelgroep Amsterdam met De Val van Mussolini, een muziektheatervoorstelling van Dick Raaijmakers, in het Zuiveringsgebouw van de Westergasfabriek.

In het Filmmuseum in het Vondelpark tot en met 28 juni de video-installatie Theresienstadt: film of waarheid van Kees Hin en Sandra van Beek.

Ook in het Filmmuseum tot en met 28 juni een reeks films naar werk van Anton Tsjechov, dagelijks om 19 uur; dagelijks om 21.30 uur Pina Bausch en de danstraditie, films over Bausch en andere danspioniers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden