Hoge raad maakt deel versobering ontslagvergoeding ongedaan | Gezinshereniging belangrijke reden voor immigratie

Goedemorgen. De Hoge Raad heeft een deel van de versobering van de ontslagvergoeding uit 2015 ongedaan gemaakt, een sigarenfabrikant betaalt studentenverenigingen voor de exclusieve verkoop van hun merken en is Wouter Koolmees (D66) de ideale secondant van deze formatie? Dit en meer leest u in onze ochtendnieuwsbrief.

Een asielzoekerscentrum aan de Hooiweg in Oude Pekela.Beeld anp

Terwijl u sliep

Hoge Raad heeft deel van versobering ontslagvergoeding ongedaan gemaakt
De Hoge Raad heeft een deel van de versobering van de ontslagvergoeding uit 2015 ongedaan gemaakt. Met maatwerk door de rechter gaan de persoonlijke omstandigheden van de werknemer in sommige gevallen toch weer meetellen.

Gezinshereniging belangrijke reden voor immigratie
Voor sommigen lijkt Nederland de afgelopen jaren overspoeld te worden door asielzoekers, maar zelfs in het vluchtelingenpiekjaar 2015 wordt hun aantal overtroffen door het aantal gezinsmigranten. Van de 159 duizend niet-Nederlandse immigranten in 2015 voegde eenderde zich bij een familielid dat hier al woonde.

Wat is de zin van een hopeloze vluchtpoging?
De eerste kilometers van een etappe zijn vaak vermakelijker dan het middenstuk. Een groepje koplopers is niet zomaar vertrokken uit het peloton, daar gaat een waar spervuur aan demarrages aan vooraf. Veel ploegen willen met een mannetje meezitten in de vroege vlucht. Ook in een kansloze ontsnapping.

Qatar krijgt 48 uur extra tijd om te reageren op boycot
Qatar heeft 48 uur extra tijd gekregen om een reactie te geven op een lijst met eisen van vier landen die de oliestaat boycotten. De deadline werd opgeschoven na een verzoek van de emir van Koeweit, wiens land bemiddelt in het conflict. Het ultimatum liep eigenlijk zondagnacht af.

Beeld anp

Vandaag in het nieuws

De Italiaanse ex-premier Berlusconi staat vandaag weer voor de rechter, nu voor het omkopen van getuigen. De Maastunnel is vanaf vandaag twee jaar lang dicht voor renovatie en restauratie. President Macron van Frankrijk roept beide Kamers bijeen voor zijn 'Troonrede'. En de Tour voert vandaag door de Ardennen en bereikt Frankrijk voor het eerst.

Aanraders van de redactie

De marxistische renaissance in Londen
Londen en Karl Marx horen bij elkaar. Hij woonde er, schreef er Het Kapitaal en is er begraven. Mede dankzij de opkomst van Jeremy Corbyn neemt de belangstelling voor zijn gedachtengoed toe. En voor de Karl Marx Walks. (+)

Studenten laten zich volstouwen met nicotine én afschepen met een fooi
'Interessant nieuws afgelopen zaterdag: sigarettenfabrikant Japan Tabacco Industries betaalt studentenverenigingen voor de exclusieve verkoop van hun merken, Camel en Winston, uit sigarettenautomaten in de sociëteiten. Het zijn de rare en vermoedelijk illegale sprongen van een industrie in het nauw.' Lees hier Sheila Sitalsings column. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Zo komt Hongkong onder de Pekingse knoet
Twintig jaar geleden kreeg de Volksrepubliek China Hongkong van de Britten. Wat is de invloed van 20 jaar Peking op Hongkong? Bekijk het hier in onze videospecial.

'Wie hem boos krijgt, heeft daar echt heel erg, heel erg om gevraagd'
Wat Wouter Koolmees zeldzaam maakt in het politieke bedrijf is zijn aardigheid. Hij is blijmoedig, innemend slim en hij heeft altijd een technische oplossing voor problemen waar anderen ideologisch vastzitten. Daarmee zou het Politiek Talent van 2010 weleens de ideale secondant van de formatie van 2017 kunnen zijn. (+)

Pro-Beijing demonstratie in HongkongBeeld Ruben Lundgren

Fietsspektakel gegarandeerd voor Tokioërs in 2020
Vliegen willen ze, vrijgevochten als ze zijn, de freestylers onder de BMX'ers. Vorige maand traden ze toe tot de olympische familie. Tokio 2020 krijgt er een show bij. (+)

Woekerpolisklanten vs. Reaal: uiteindelijk zijn we allemaal gedupeerden

Een beetje beschaamd toch meng ik me in het gerechtsgebouw onder een handvol gedupeerden - zo heten wij, figuranten van Willem Elsschot. Ik ben opgelicht, edelachtbare, dat is het verhaal. Van elke euro die ik stort in mijn MegaLijfrentePlan houdt de verzekeraar vierenveertig cent aan kosten in - daar valt niet tegenop te beleggen. En dat is me nooit verteld. (+)

BMX freestyle in Parijs.Beeld Flickr
Beeld Bas van der Schot
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden