NieuwsCoronacijfers

Hoge aantal besmettingen met covid-19 zorgt voor hoogste aantal ziekenhuisopnamen sinds 19 mei

Het hoge aantal besmettingen van de laatste twee weken vertaalt zich vandaag voor het eerst in een flinke toename van het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen. Het RIVM registreert woensdag 18 nieuwe ziekenhuisopnamen, het hoogste aantal sinds 19 mei.

Semina Ajrovic en Xander van Uffelen
Medewerkers op een speciale cohort-afdeling in het Amphia ziekenhuis in Breda. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Medewerkers op een speciale cohort-afdeling in het Amphia ziekenhuis in Breda.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Premier Rutte en minister De Jonge waarschuwden dinsdagavond in hun persconferentie dat het aantal ziekenhuisopnamen kan oplopen, aangezien ook mensen ouder dan 50 de afgelopen twee weken meer besmet zijn geraakt. De afgelopen week werden er gemiddeld 8 nieuwe opnamen gemeld. Dinsdag waren er slechts 4 nieuwe opnamen.

De daadwerkelijke bezetting in het ziekenhuis blijft op dagelijkse basis flink schommelen. Als patiënten komen te overlijden of juist herstellen kan het aantal bezette bedden in het ziekenhuis weer afnemen. Volgens het Landelijke Coördinatiecentrum is het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis woensdag met 5 gedaald naar 166. Van deze patiënten liggen er 41 op de intensive cares (1 minder dan gisteren).

Het aantal positief geteste personen in Nederland is vandaag met 552 toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. Een dag eerder werden nog 489 besmettingen gemeld. De meeste meldingen waren er in de gemeenten Amsterdam (93) en Rotterdam (61). Omgerekend naar inwonertal zag Loon op Zand de grootste stijging met 5 nieuwe meldingen.

Er werden 6 sterfgevallen gemeld ten gevolge van het coronavirus. Het officiële sterftecijfer steeg daarmee naar 6.181. Gistermiddag werden er 3 sterfgevallen gemeld. Enkel de personen waar het coronavirus met een test is vastgesteld worden hierbij opgeteld, het werkelijke aantal overledenen zal daarom hoger liggen.

Het coronacijfers in data en grafieken

Alle landen in de wereld publiceren dagelijks cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar in elk land zijn de problemen weer anders en bevindt de crisis zich in een andere fase. Hier vergelijken we de cijfers.

En op deze pagina verzamelen we de belangrijkste cijfers en grafieken over het coronavirus in Nederland.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden