Hoezo is eigenwoningforfait gelijke behandeling?

De ingezonden lezersbrieven van donderdag 12 oktober 2017.

Skateboarden in de gloednieuwe wijk in Almere, de Duinwijk.Beeld Guus Dubbelman/de Volkskrant

Brief van de dag: hoezo gelijke behandeling?

Naar ik mij meen te herinneren was het eigenwoningforfait altijd bedoeld om een meer gelijkwaardige, rechtvaardige behandeling te realiseren tussen huurders en eigenwoningbezitters. Immers huurders worden elk jaar opnieuw geconfronteerd met huurverhogingen en de woningbezitters ontlopen die, maar mogen bovendien als bonus bij verkoop van hun huis de overwinst belastingvrij in eigen zak steken. Zo bezien is het een gotspe dat de Kamer in 2005 akkoord gegaan is met de wet-Hillen. Maar om het nog fraaier te maken: tot de wet werd ingevoerd in 2005, moest het forfait er gewoon worden bijgeteld. Nu wordt dat in 30 (!) jaar opnieuw opgebouwd. De renteaftrek kan wel in 5 jaar tot het nieuwe einddoel worden afgebouwd. Hoezo gelijke behandeling?

John van Laar, Deventer

Krokodillentranen

Ik heb met interesse het optreden van Klaver, Roemer en Asscher bij Pauw dinsdagavond gevolgd. De heren hadden natuurlijk geen goed woord over voor de nieuwe coalitie. We moeten daarbij wel bedenken dat de heren Roemer en Asscher zichzelf al bij voorbaat buitenspel hadden gezet en Klaver tot geen enkel redelijk compromis bereid was, terwijl toch iedereen weet dat in onze versplinterde Tweede Kamer compromissen onontkoombaar zijn.

Het grappige is dan ook dat de conclusie kan worden betrokken dat juist deze drie heren door hun opstelling deze coalitie in het zadel hebben geholpen.

En ja, dan helpen krokodillentranen niet meer.

D. Groenendijk, Papendrecht

Vertrouwen in de toekomst

Een bezweringsformule van een kabinet dat zo veel vertrouwen in elkaar heeft dat tot in detail is vastgelegd wat gaat gebeuren en de leiders hun aanvoerder vanuit de Kamer gaan controleren.

Riet Dumont, Nijmegen

België-Nederland

Wat Nederland te veel heeft, heeft België te weinig. Te weten en in deze volgorde: een grote mond, het superieur bewustzijn de beste te zijn, naïviteit en de klitbehoefte.

C. Cornelis, Maarssen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden