Hoeksteen

In de krant van dinsdag las ik dat het World Congress of Families vooral naar Amsterdam is gekomen om Nederland te tonen hoe mooi het traditionele gezin is....

Een van de deelneemsters, Marguerite Wills, vindt homoseksualiteit egocentrisch. Nou ik denk dat homo’s niet meer egocentrisch zijn dan hetero’s. Voor de samenleving zijn de verschillen tussen hetero’s en homo’s ook niet zo groot als Marguerite Wills veronderstelt.

Neem nou mijn gezinnetje. Mijn vrouw en ik zijn (pas) de vijftig gepasseerd. Wij vrijen volop, maar voegen geen waarde (kinderen) meer aan de maatschappij toe. Mijn dochter is door een medisch noodzakelijke ingreep haar baarmoeder kwijt, haar gelukkig huwelijksleven leidt niet tot kinderen. Volgens de suggestie van Wills schiet de maatschappij ook met haar niets op. Dat waren de hetero’s. Nu de homo’s. Mijn zoon is gelukkig met zijn vriend. De maatschappij is zeer bij hen gebaat, al krijgen ze geen kinderen. Dat zou Wills nou zo graag willen. Ze hebben een hele uitgebreide vriendenkring. Allemaal reuze aardige kerels die in mijn ogen geen van alle egocentrisch zijn. In tegendeel, zij kiezen er voor noch zichzelf, noch een vrouw ongelukkig te maken door een traditioneel gezin te stichten.

Als bijkomend voordeel van al die homohuwelijken wil ik er even op wijzen dat die gasten daadwerkelijk iets tegen de overbevolking doen. Zij offeren zich op door zich niet voort te planten. Jammer dat ik niet ben uitgenodigd als keynote speaker op het World Congress of Families.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden