Hoe versier ik mijn tandarts?

Lezers vragen andere lezers om raad bij problemen en dilemma's.

Beeld anp

Hoe versier ik mijn tandarts?

Ik heb een nieuwe tandarts en het is een leuke, jonge man. Ik had een gaatje, moest snel na de eerste afspraak terugkomen en merkte dat ik daar nogal naar uitkeek. Het gaatje is nu gevuld en ik vind het naar mijn tandarts een half jaar of langer niet te zien. Hoewel ik deze man nog nauwelijks ken, hij bezet kan zijn en het bovendien ongehoord is om contact te zoeken anders dan het patiënt-tandartscontact, beraad ik me op manieren om met hem in contact te komen. Wat zou u doen?

Vrouw (30), naam bij redactie bekend.

Briefje achter tanden

U bent gewoon een leuke vent tegengekomen op een ongewone plek, waar het kennelijk moeilijk is hem uit te nodigen voor een kopje koffie. Een probleem als machtsongelijkheid en de vraag of het mogelijk is bij een afwijzing nog bij hem patiënt te kunnen zijn, spelen een grote rol. Verliefde mensen zijn vaak heel creatief. Ik zie u het volgende doen: u maakt een afspraak en als u bij die leuke tandarts uw mond opent, blijkt er achter uw kiezen een geplastificeerd briefje met uw telefoonnummer te zitten.

Karel Klein Obbink (65), Beetgumermolen.

Kaart

Open kaart spelen. Mijn overleden man had ook zo'n soort beroep en kreeg die vraag ook weleens, niemand vindt dat raar hoor. Het is 2015 en vrouwen mogen best zelf het initiatief nemen, succes!

Erna van Nes (64), Krimpen aan den IJssel.

Een goede vriend, ook tandarts, is het twee keer overkomen, dat een vrouwelijke patiënt verliefd op hem werd. Zijn latere tweede vrouw ging ooit weg uit zijn praktijk vanwege haar verhuizing en gaf een afscheidscadeau. Hij was ervan onder de indruk. Ondanks de afstand werden haar gevoelens voor hem sterker. Ze zocht uit hoe laat hij dagelijks de praktijk verliet. Zo kon ze hem telkens 'toevallig' tegen het lijf lopen. Beiden werden verliefd. Zij zijn alweer achttien jaar gelukkig getrouwd. Overigens was zijn eerste vrouw ook ooit patiënt bij hem.

Kees Karsten (56), tandarts te Castricum.

Poetsen

Een bevriende tandarts vertrouwde mij eens toe dat goed tandenpoetsen én een puik decolleté al veel losmaken bij een tandarts. Al moeten uw tanden niet te hard shinen. Een diamantje op uw tand is uit den boze. Vertrouw op uw mooie lach.

Eva Janssen (21), Eindhoven.

Doorleven

Zoek op YouTube naar Bette Midler met de Long John Blues. Vermoedelijk herkent u zichzelf dan wel. Gewoon een beetje doorleven is mijn advies.

Johanna van der Wees (64), Lochem.

Érgens

Natuurlijk kan zoiets wel. Liefde moet ergens beginnen. Grote verbintenissen zijn op vreemdere wijzen tot stand gekomen. Wel moet u er rekening mee houden dat maar weinig tandartsen nieuwe cliënten aannemen, heden ten dage. Maar dat had u al lang bedacht waarschijnlijk.

Heleen Vos (68), Baarn.

Andere tandarts

Zoek eerst uit of hij bezet is. Kun je dat niet vinden, ga ervan uit dat hij vrij is. Neem een andere tandarts, het is niet ethisch als tandarts te daten met een patiënt. Tenslotte: vraag hem mee uit via sociale media.

Margot Hamel (46), Hilversum.

Over twee weken:

Ik logeerde met mijn zoons (5 en 8) bij mijn moeder en haar vriend (niet mijn vader). Mijn zoons zijn 's nachts bij mijn moeder en haar vriend in bed gekropen. Vriend vond het raar ruiken, dacht dat de jongste had gepoept en deed hem in bad. Ondanks dat er geen poep was (uiteraard, hij is 5), is het bad doorgegaan. Dit alles om half zes 's ochtends, terwijl mijn moeder bij de oudste was en ik sliep. Toen ik de volgende ochtend tegen mijn moeders vriend zei het vreemd te vinden, zei hij: 'al komen ze om drie uur 's nachts, het is zo'n feest met de jongens'. Een collega, die een cursus 'hoe voorkom ik misbruik' volgde, vindt het verdacht. Mijn zoons zijn gek op mijn moeder, en beschouwen haar vriend als opa. Wat zou u doen?

Naam bij redactie bekend.

Onze vraag is: wat zou u doen? Mail uw antwoord (maximaal 110 woorden) voor maandag 16 februari 2015 naar: wzud@volkskrant.nl Heeft u een dilemma en wilt u advies van andere lezers? Mail dan uw probleem (max. 110 woorden) naar: wzud@volkskrant.nl

Vermeld altijd uw volledige naam, leeftijd en woonplaats. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden