Hoe u seks kunt combineren met opvoeding

De Seksrabbijn des Vaderlands

Deze week: kinderen geen bezwaar. Sterker nog: ze bieden kansen.

Foto Thinkstock

Deze aflevering van de Seksrabbijn gaat over de vraag hoe u seks kunt combineren met opvoeding. Hebt u toevallig geen kinderen, dan woont u misschien bij uw ouders - en ouders zijn ook kinderen - of u hebt huisdieren. Als dat allemaal niet het geval is, kunt u kinderen van andere mensen lenen.

Om te beginnen: geef uw kinderen niet de schuld van het feit dat u nauwelijks nog seks hebt. Er zijn stelletjes die geen kinderen hebben en ook niet meer aan seks toekomen.

Kinderen tot achttien maanden kunnen gewoon bij u op de kamer blijven terwijl u seks hebt. Als de kinderen goede slapers zijn kunt u seks hebben in hun aanwezigheid tot hun derde levensjaar, maar je moet daar niet te veel op gokken.

Bent u allebei zzp'er of werkt u thuis, dan is het verstandig seks te hebben als de kinderen op school zijn of in de crèche. Hebt u een oppas, dan kunt u vragen of de oppas met het kind wil gaan wandelen.

Voordat u aan kinderen begint is het goed elkaar de vraag te stellen: wat doen we als een van ons verliefd wordt op de oppas?

U moet ervan uitgaan dat dat zal gebeuren en het is verstandig bij de sollicitatieprocedure aan de oppas te vragen of deze in staat is met jaloezie om te gaan.

Oordeel niet te negatief, de oppas kan een uitgeblust liefdesleven opnieuw doen sprankelen.

Er zijn veel redenen kinderen te nemen en het is niet vreselijk immoreel om kinderen te nemen in de hoop zo de wereld van de au pair met goed fatsoen te kunnen verkennen.

Kinderfeestjes van andere mensen zijn bij uitstek een moment om, zoals een kennis van de Seksrabbijn dat uitdrukte, in alle rust 'fysieke intimiteit' te hebben. U kunt uw seksleven tevens goed combineren met seksuele voorlichting. Hebt u bijvoorbeeld voor het eerst in een kwartaal weer seks gehad, geef uw kinderen dan ook die dag seksuele voorlichting.

Huiswerk voor volgende week: zoek een oppas op wie u verliefd zou kunnen worden. Geen kinderen? Zoek dan iemand die voor uw huisdieren wil zorgen. Of voor uw ouders.

Breng uw kind of desnoods andermans kind naar school en ga dan linea recta naar huis voor een klein erotisch avontuur. Het mag, maar hoeft niet met uw eigen partner te zijn.