Hoe kan Van der Staaij 'voor leven' én doodstraf zijn?

Kees van der Staaij. Beeld anp
Kees van der Staaij.Beeld anp

Beleggingsadviseur

In zijn Voetnoot van maandag heeft Arnon Grunberg zich als beleggingsadviseur ontpopt. Hij raadt de lezers aan om zowel te gokken op een daling als op een stijging van de bitcoin; 'Dan zit u altijd goed!' Hij wordt hierbij kennelijk niet gehinderd door enige kennis op derivatengebied.

Het inzetten op zowel stijging als daling van een koers vraagt om een enorme uitslag naar boven of beneden om winst te kunnen maken. Grunberg of de argeloze lezer zal niet de eerste zijn die zijn hele inleg verliest bij het uitblijven hiervan.

Op het beleggerskerkhof heeft de financiële wereld een flinke afdeling voor deze slimmeriken ingeruimd.

Paul van Beek, Haastrecht

Ik heb een probleem

Interessant artikel over de economie van de 21ste eeuw en Kate Raworth. Het is bitter nodig om met een nieuwe economie te komen.

Ik heb echter een probleem met de kern van het model: in de binnenste cirkel wordt uitgegaan van de basisbehoeften van alle mensen. Daarin telt de rest van de 'levensboom' op aarde kennelijk niet mee. Of wordt dat opgelost in de randvoorwaarde biosfeer? Dus dienstbaar aan de mens. De mens is er deel van, medeschepsel.

Het systeem zou de basisbehoeften van al het leven op aarde in zijn kern moeten hebben.

W. Schiereck, Enkhuizen

Twee deuren

Als de Nederlandse ambassade ooit naar Jeruzalem mocht verhuizen, dan hoop ik dat onze regering daarbij verklaart dat wij Jeruzalem als hoofdstad niet alleen van Israël maar ook van Palestina beschouwen, West-Jeruzalem van Israël en Oost-Jeruzalem van Palestina. En omdat onze ambassade daar in Jeruzalem twee naties moet bedienen, hoop ik dat die ene ambassade precies op de grens komt te staan met twee voordeuren, een aan de Israëlische kant en een aan de Palestijnse.

Frank Spoek, Amsterdam

Voor het leven

Laten we het niet vergeten: Kees van der Staaij, triomfantelijk spreker op de Mars voor het Leven, tegen abortus, tegen euthanasie, informele gedoger van dit kabinet, is met zijn SGP voorstander van invoering van de doodstraf.

J. Mars, Wageningen

Beste reizigers

De NS heeft besloten zijn klanten voortaan met 'beste reizigers' aan te spreken om genderneutraal te doen. En de reizigsters dan?

Wim Voortman, Rijswijk

Net echt

Wat een prachtig idee om films met het 4DX-systeem in 4D te gaan vertonen, bijpassende geuren, waterstralen, schokken en trilleningen incluis. Ik heb nog wel een paar suggesties.

Neem twee aloude kaskrakers: The Poseidon Adventure uit 1972 (met Gene Hackman) en laat de bioscoopstoelen echt kapseizen, naar opzij dus.

Neem ook The Towering Inferno uit 1974, met in een van de bijrollen de roemruchte O.J. Simpson, blaas gloeiendhete lucht de zaal in en laat als klap op de vuurpijl de wanden van de zaal echt in brand vliegen.

Gegarandeerd dat ik kom kijken!

Ida Mager, Breda

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden