Hoe je cv de eerste selectie doorstaat

Grote kans dat je sollicitatiebrief en cv eerst door de scanner gaan. Hoe springen ze er dan uit? Tekst

Bergen brieven en cv's. Haal daar maar eens de juiste kandidaat uit. Omdat recruiters en personeelsafdelingen veel meer reacties op vacatures krijgen dan een paar jaar geleden wordt er dankbaar gebruikgemaakt van zogenoemde Applicant Tracking Systems (ATS) (zie kader).


Gerard Huitsing, hrm-directeur bij Tibbit recruitment & consultancy: 'Steeds meer recruiters en personeelsafdelingen zetten een ATS in voor een eerste selectie. Het systeem haalt de sollicitanten eruit van wie kennis en ervaring niet aansluiten bij de vacature. De kandidaten die het best scoren in de ATS-selectie worden uitgenodigd voor een vervolggesprek.'


Nu je weet dat Applicant Tracking Systems de eerste grove selectie maken, hoe zorg je dan dat je bij die eerste ronde zit? Een aantal tips op een rij:


1. Stem jouw cv af op de criteria in de vacature

Dit is heel belangrijk, aldus Huitsing: 'Wordt er ervaring met een bepaald boekhoudsysteem gevraagd, benoem die ervaring dan expliciet in het cv. Een omschrijving als 'ervaring met diverse boekhoudsystemen' scoort minder in een ATS.'


2. Stem de functie-omschrijving af op de gevraagde functie

Volgens de Amerikaanse recruiter Joshua Bjerke spelen functiebeschrijvingen ook een belangrijke rol in een ATS. 'Stem de functieomschrijvingen in jouw cv af op de functie waarop je solliciteert. Stel, er wordt een Java-ontwikkelaar gevraagd en jouw huidige functie is Computer Systeem Specialist, terwijl je ook met Java werkt. Verander dan niet de functiebenaming, want dat komt onbetrouwbaar over, maar voeg Java-ontwikkelaar toe: Computer Systeem Specialist (Java-ontwikkelaar).'


3. Solliciteer je op meerdere functies bij een bedrijf? Specificeer dan steeds opnieuw jouw cv

Solliciteer gerust op meerdere functies als je daarvoor de capaciteiten hebt. Stem jouw cv wel steeds af op de vacature. Joshua Bjerke: 'Iemand kan een goede projectmanager zijn en een Java-ontwikkelaar. Belangrijk is wel dat je die kennis en ervaring ook echt hebt. Zeg nooit dat je voldoende ervaring hebt voor alle vacatures die een bedrijf heeft. Je komt dan vaag en wanhopig over en dan maak je weinig kans op een uitnodiging.'


4. Maak een cv-indeling met duidelijke onderwerpen

Zet onderwerpen in je cv met duidelijke koppen erboven, zoals: opleiding, ervaring, trainingen en vaardigheden. Let ook op dat de juiste informatie bij het juiste onderwerp staat.


ATS selecteert via de koppen voor het vinden van informatie. Staat de informatie niet op de juiste plaats dan is de kans groot dat een ATS het niet ziet.


De Amerikaanse loopbaanexpert en eigenaar van een wervingsbureau Arnie Fertig adviseert sollicitanten in between jobs om niet als onderwerp 'werkervaring' te nemen maar 'professionele ervaring'. Eventueel vrijwilligerswerk kun je daar ook onderbrengen; dit voorkomt een 'gat' in je cv.


5. Wees voorzichtig met grafieken en plaatjes

Applicant Tracking Systems zijn heel verschillend in het verzamelen en opslaan van gegevens. Sommige kunnen geen grafieken en tabellen lezen, andere hebben moeite met schuingedrukte of onderstreepte letters.


Hou het cv dat je toestuurt heel eenvoudig, aldus Fertig. Bij een sollicitatiegesprek kun je dan de beter vormgegeven versie geven.


6. Vergeet niet je onlineprofielen bij te werken

Verander je het nodige in het cv of de sollicitatiebrief, pas dan ook je onlineprofielen aan. De kans is groot dat een recruiter je googelt en daar dus ook naar kijkt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.