Hockeyers uit Bloemendaal jagen voort op Amsterdam

De hockeyers van Bloemendaal hebben de jacht op koploper Amsterdam nog niet opgegeven. Met vier punten en tien goals uit de dubbel van het afgelopen weekeinde (Oranje Zwart 5-3 en HCKZ..

Van onze hockeymedewerker

AMSTERDAM

5-1) stevenen ze rechtstreeks af op een beslissing in het laatste weekeinde van de competitie.

De regerend kampioen begon de competitie voortreffelijk met tien ongeslagen wedstrijden. Daarna volgde een ontluisterende nederlaag bij Amsterdam. Direct na de winterstop zat de klad er nog steeds in bij Bloemendaal. Na twee afgelastingen bij onwillige zuidelijke clubs, die het carnaval lieten prevaleren, werd eveneens kansloos verloren van HGC. Direct na terugkeer van het Nederlands team uit Lahore kreeg coach Offerman zijn team weer aan het hockeyen.

Bloemendaal scoort momenteel gemakkelijker dan Amsterdam, maar heeft nog steeds twee punten achterstand. Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat de hockeycompetitie vanaf 8 mei wordt beslist. Amsterdam, HGC en Bloemendaal spelen in die week, met ook een programma op Hemelvaartsdag, alle tegen elkaar. Bloemendaal heeft zich ten doel gesteld om tot de laatste zondag geen punten meer te verliezen en met een gunstiger doelsaldo dan Amsterdam aan het slotduel tegen de hoofdstedelijke formatie te beginnen.

Onderin was de vreugde bij Kampong van korte duur. Vorige week deed de Utrechtse club afstand van de tweede degradatieplaats, maar na de nederlaag van 2-1 tegen HDM is de ploeg daar weer terug. Den Bosch won (2-0) van Victoria en passeerde Kampong weer. De debuterende Bosschenaren kwamen gelijk in punten met Oranje Zwart, dat thuis met 3-1 verloor van HGC.

In de vrouwencompetitie viel gisteren de laatste beslissing. HGC plaatste zich als vierde team voor de play-offs. Na de krappe winst van

3-2 bij Amsterdam zaterdag kon HGC zich gisteren zelfs een thuisnederlaag (2-1) tegen Laren permitteren. Den Bosch verloor namelijk een punt tegen Amsterdam (1-1) en was daardoor definitief uitgeschakeld.

Kampong, MOP en Laren waren reeds zeker van deelname. Kampong verspeelde zaterdag haar koppositie door een nederlaag van 2-1 tegen Den Bosch. MOP profiteerde met een overwinning (3-2) bij Laren. In de play-offs spelen de nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 tegen elkaar.

Zwolle en Hilversum waren reeds gedegradeerd, maar Zwolle neemt afscheid in stijl. Gisteren werd Bloemendaal met 6-0 opzijgezet.

Stand: mannen, hoofdklasse: Amsterdam

18-33, Bloemendaal 17-29, HGC 17-27, HDM 18-21, Tilburg 17-19, HCKZ 18-15, Hattem

18-15, Pinoké 18-14, Den Bosch 18-11, Oranje Zwart 18-11, Kampong 17-10, Victoria 18-7.

Stand: vrouwen, hoofdklasse: MOP 21-35, Kampong 21-34, Laren 21-30, HGC 21-26, Den Bosch 21-23, HDM 21-21, Bloemendaal 21-21, Oranje Zwart 21-17, Amsterdam 21-17, Rotterdam 21-16, Zwolle 21-8, Hilversum

21-4.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden