HNS in bezit mail Cruijff

Er is door Johan Cruijff wel degelijk geantwoord op de brief die de raad van commissarissen van Ajax hem op 16 oktober heeft gestuurd. Daarin werd Cruijff gesommeerd zich neer te leggen bij de besluiten van de rvc. Ook werd Cruijff gevraagd zich wat vaker te laten zien bij Ajax. Cruijff zou niets meer van zich hebben laten horen.


HNS' onderzoeksjournalist Coen Verhoeven wist het antwoord van Cruijff boven water te halen. 'Dat was verdonkeremaand door de andere leden van de rvc, om Johan in een kwaad daglicht te stellen.' De mail van Cruijff is niet zo lang als de brief van de rvc, maar laat niets aan duidelijkheid te wensen over.


Onderwerp: Ajax


Datum: 17-10


Van: J. Cruijff


Aan: Raad van commissarissen Ajax


Cc:Japie de Groot, Pietje, Tsjeu, Guussie H., Dennis B., Wimpie Jonk, Sjakie, Wimpie Suurbier, dhr. Rinus Michels, Rutger Koopmans, J. Derksen, Frenkie Rijkaard, Willy Alberti, Pieter Winsemius, Jaap 'Boem' ter Haar, Herman Tsjuiphof, Tom Egbers, Mart S., Ronald Koeman, Friese Riemer, Coentje HNS, Volendamse Keje, Jack van Gelder, Reppie, Kale Kees.


Persoonlijk en vertrouwelijk!


Aan de raad van commissarissen van Ajax, behalve Johan Cruijff, wie ik zelf ben.


De brief van 16 oktober heb Barcelona bereikt. Met dank voor het vertrouwen wie in mij is gesteld. De waard wie vertrouwt ken zijn gasten verwachten. Helaas heb de benoeming van Marco als directeur niet gebracht wie wij ervan hadden gehoopt in bange dagen. Ik was mijn handen met onschuld, elke haas heb een naam. Mijn advies voor de adviescommissie wie Marco adviseert is als parels voor de zwijnen gesmolten met de sneeuw in de zon. Guussie, Tsjeutje en Pietje wie kennen adviseren als de beste, hebben al gezegd dat Fikkie hun portie wel lust, wie hun hem zullen geven. Zo zal Ajax nooit meer een Cup kennen binnenhalen, want de kost staat altijd voor de baat, wie niet schaadt. Maar ja, wat je niet weet, wie het deert. Gelukkig loopt de jeugdopleiding met Wimpie en Dennis weer op gesmeerde hoge poten, zoals de ouden zongen, kennen de jongen ook zingen dat het een lievelust is op de slof van een oude voetbalschoen. Affijn, achter de wolken ken je altijd de zon in het water zien schijnen. Van achteren ken je de koe in de kont kijken wie je bij de horens pakt. Komt tijd, komt de raad van commissarissen. Jullie kennen wel van mij verliezen, maar jullie kennen niet van ze winnen. Zoals het spreekwoord spreekt: de eersten zullen te laat zijn. Leve Ajax. Jullie Johan.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden