SATIRE

HNS Het zwarte gat: Qigong (2)

Dit artikel is afkomstig uit Het Nieuwste Schavot, de satirische sportrubriek uit de Volkskrant.

Samen met zijn vrouw Kelly vervolgt Lex(ie) Immers zijn zoektocht naar zingeving in Cardiff, de pittoreske parel van Wales. Deze week: Qigong (2)

Directie
null Beeld epa
Beeld epa

Het is weer geen vrolijke boel in het Cardiff Spiritual Centre (CSC). Lex(ie) ziet de 'oorwurmengezichten' van de bezoekers, die net als hij zijn afgekomen op de cursus 'Qigong en Rouwverwerking: breng je verdriet in het licht'. Nou was Lex(ie) net een beetje hersteld van het feit dat Feyenoord er niks van bakt, hebben 'een stel teringgasten' zijn huis in Den Haag leeggehaald.

'Kel' had het even aangekeken, dat gejank van Lex, en toen zei ze: 'We gaan weer naar spiritteacher Henry 'Blacky' Black. Die brengt je weer op de been.' Deze avond werkt 'Blacky' vooral met Tibetaanse klankschalen. 'De vloeiende en kleurrijke tonen van klankschalen brengen een diepe ontspanning in het lichaam teweeg', aldus de teacher.

Met een metalen staaf hangt Lex(ie) boven de klankschalen. En dan slaat ie met een ferme tik. Een zoemend geluid vult het CSC. Blacky: 'Voel de boventonen! Voel hoe alle organen de klanken in zich opnemen. Voel je innerlijk resoneren. Hoor hoe de inbrekers in stukken uiteenvallen. Want het zijn maar spullen, stof dat stof wordt. Het is niks, nul.'

En verdomd, Lex(ie) ziet het helemaal voor zich: al die troep die hij in die jaren heeft gekocht. Wat moest-ie er eigenlijk mee? 'Opgeruimd staat netjes', zegt-ie, terwijl hij zijn oor nog dichter tegen de klankschaal houdt. 'Eindelijk af van al die IKEA-meuk.' Kel: 'Hoe minder je hebt Lexie, hoe lichter je wordt.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden