SATIRE

HNS exclusief: Uitspraak Derksen leidt tot uitspraken

Dit artikel is afkomstig uit Het Nieuwste Schavot, de satirische sportrubriek uit de Volkskrant.

Directie
Johan Derksen. Beeld anp
Johan Derksen.Beeld anp

De uitspraken van Johan Derksen in het televisieprogramma Pauw over de eerdere uitspraken van Johan Derksen in het programma Voetbal Inside, zijn in de voetballerij ingeslagen als een bom. De uitspraken van Derksen leidden tot talrijke andere uitspraken van diverse betrokkenen.

Derksen deed de gewraakte uitspraken naar aanleiding van uitspraken van Hugo Borst in zijn column in het AD. Derksen zit elke maandag (en vrijdag) aan tafel in het programma Voetbal Inside, dat wordt gepresenteerd door Wilfred Genee. Hij doet daarin, meestal na een vraag van Genee, uitspraken. René van der Gijp behoort eveneens tot de vaste gasten. Ook hij doet elk programma uitspraken. Maandag was Hans Kraay jr. te gast, die ook enkele uitspraken deed.

In de latenightshow van Jeroen Pauw doen steeds wisselende gasten uitspraken over elders gedane uitspraken, vaak van henzelf. Op verzoek van presentator Pauw herhaalt de gast zijn uitspraak nog eens en kunnen anderen daarop met uitspraken reageren. Ook ditmaal deed Pauw zijn faam als programma met veel uitspraken alle eer aan.

Uitspraken in diverse media

In De Wereld Draait Door reageerde Hugo Borst donderdag met enkele uitspraken op de uitspraken die Derksen bij Pauw maakte naar aanleiding van zijn eerdere uitspraken bij VI.

In diverse media, onder meer in de Volkskrant, reageerden derden met eigen uitspraken op de uitspraken van Borst en Derksen. Sommigen vielen Derksen met hun uitspraken bij, anderen lieten met hun uitspraken juist blijken het met Derksen oneens te zijn. De ministers Asscher en Schippers deden ook enkele uitspraken naar aanleiding van de uitspraken van Johan Derksen.

Gisteravond deed Johan Derksen in Voetbal Inside weer de nodige uitspraken, evenals René van der Gijp. Ook gast Jan Boskamp deed enkele uitspraken, zij het wat minder dan Derksen, Van der Gijp en Genee.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden