Het weer: zon en een enkel buitje

Vandaag trekt in de ochtend al vlot een zwakke storing weg, die gisteravond en vannacht wat regen en motregen opleverde.

Het wordt zonnig vandaag met her en der een spat regen. Foto anp

Het klaart geleidelijk op en vanmiddag schijnt overal van tijd tot tijd de zon. Op veel plaatsen is het droog, maar verspreid valt wel een enkele bui, die vanaf de Noordzee het land binnendrijft. Het wordt maximaal 10 tot 12 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot aan zee krachtig, op de Waddeneilanden soms zelfs hard, kracht 3 tot 7. Komende nacht liggen de minima rond 6 graden. Eerst valt er een enkele bui, later in de nacht gaat het in de zuidelijke helft van het land steviger regenen. Het kwik stijgt in het uiterste zuiden dan tijdelijk naar 11 tot 13 graden.

Koudere lucht

Zaterdag overdag trekt het regengebied met de zachte lucht weg. Later breiden opklaringen zich over het land uit, wel valt er nog een enkele bui. Het wordt 8 tot 11 graden. De wind draait naar noordwest en wordt matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig en soms hard, 4 tot 7 Bft.

Zondag zitten we in koudere lucht. Er vallen buien, soms met hagel of onweer, afgewisseld met felle opklaringen. Het wordt 7 tot 9 graden. Het blijft stevig doorwaaien uit het westen tot noordwesten, matig of vrij krachtig, aan zee krachtig of hard, 4 tot 7 Bft.

Meer over