Het weer: wisselvalliger en lichte sneeuwval - verwacht 1 tot 3 centimeter

Het weer wordt wisselvalliger en blijft licht winterse trekken houden.

Foto anp

Vrijdag is het in het westen al bewolkt en in het oosten verdwijnt de zon ook snel. Van het westen uit gaat het licht sneeuwen en doordat de storing zo langzaam overtrekt, valt er uiteindelijk 1 tot 3 centimeter. De meeste sneeuw valt in het westen en zuidwesten. De neerslag bereikt het oosten van het land pas later op de dag en in het westen zou de neerslag ook kunnen overgaan in natte sneeuw of motregen. Het kwik komt op de meeste plaatsen 1 of 2 graden boven het vriespunt.

De wind is zwak tot matig en draait met het passeren van de neerslag van zuid naar noordwest. In de nacht naar zaterdag kan lokaal nog wat motregen of motsneeuw vallen. De temperatuur ligt rond het vriespunt; gladheid is zeker niet uitgesloten.

Zaterdag overdag is het overwegend droog. De zon schijnt in de loop van de dag geregeld en het wordt 5 of 6 graden. De wind is westelijk en meest matig. Later op de zaterdag raakt het van het westen uit bewolkt en in de late avond of nacht volgt regen en sneeuw. Vooral in het noordoosten van het land kan vroeg op de zondag weer een paar centimeter vallen. Hierbij waait het flink.

Zondag overdag vallen er winterse buien, maar in de loop van de dag breekt ook de zon af en toe door.