Het weer: wellicht een wit weekend in Limburg

Het weer gaat de komende dagen veranderen. Donderdag is het nog zacht, maar daarna gaat de temperatuur omlaag. De dag begint in het oosten nog met een beetje zon.

Foto Maarten Krijnen en Lisa Schutte

Al snel raakt het bewolkt en in de loop van de ochtend kan er in het westen wat regen vallen. In de middag trekt een regengebied over het land. Ook waait het vrij krachtig tot hard en komen forse windvlagen voor. Aan zee kan het stormachtig worden met windkracht 8. Daarbij is het nog wel zacht: het wordt 7 tot 10 graden.

In de avond trekt de regen weg naar het oosten en stroomt geleidelijk koudere lucht het land in. Komende nacht daalt het kwik naar 2 tot 4 graden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Later neemt vanuit het noordwesten de kans op neerslag toe.

Vrijdag overdag trekken buien over het land. Er kan ook sneeuw of natte sneeuw vallen. Buiten de buien om wordt het 3 tot 5 graden en van een echt sneeuwdek lijkt nog geen sprake. In Limburg wordt het mogelijk wel even wit. Zaterdag vallen er ook winterse buien bij 3 of 4 graden.

In de nacht ligt de temperatuur net boven nul en kan eventuele sneeuw blijven liggen. Zondag in de loop van de dag neemt de kans op sneeuw toe, die later overgaat in regen.

Meer over