Het weer: vergeet uw paraplu niet, het wordt een zeer natte maandag

Vandaag is de paraplu geen overbodige luxe, want uit een dik pak bewolking valt langdurig regen. Op de meeste plaatsen valt zo'n 5 tot 10 millimeter, in het noorden lokaal nog meer. De dag begint kil met ongeveer 5 graden.

Toeristen gehuld in regenkleding passeren de Herengracht op Segways. Foto ANP

In de loop van de middag stroomt zachtere lucht vanuit het westen het land binnen en begint de temperatuur op te lopen. In de avond liggen de maxima tussen 10 en 12 graden. Alleen in het uiterste noordoosten blijft het mogelijk kouder met 7 of 8 graden. De wind waait uit zuid- of zuidwestelijke richting en is matig tot krachtig.

Morgen is het nog steeds bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. Het is rond de 10 graden bij een matige wind uit het zuidwesten. In de loop van de avond en nacht begint zachte lucht een opmars vanuit het zuidwesten. Het koelt nauwelijks af. Woensdag kan het overdag al 12 tot 13 graden worden. In het noorden valt in de ochtend misschien nog wat neerslag, maar vanuit het zuiden wordt het droog en klaart het op.

Donderdag en vrijdag wordt het 13 tot 15 graden, uitzonderlijk warm voor deze tijd van het jaar. Wel neemt de kans op neerslag toe en ook staat er een stevige zuidwestenwind. Aan zee kan de wind hard zijn. In het weekeinde daalt de temperatuur weer een paar graden.

Meer over