Het weer: vanaf zondag droog en meer zon

Een storing behorende bij een lagedrukgebied bij Noorwegen veroorzaakt vandaag veel wolken en ook regen. De regen trekt van west naar oost over het land. Vanmiddag wordt het vanuit het westen overwegend droog en klaart het langzaam op. In Limburg duurt het tot in de avond voordat het droog wordt. Bij het sombere weer horen niet al te hoge temperaturen. Het kwik blijft in Limburg steken rond 17 graden, in het westen kan het nog 20 graden worden.

Later vanavond en vannacht klaart het op. Het wordt hier en daar zelfs vrij helder en het loont de moeite om even naar boven te kijken. De meteorenzwerm Perseïden piekt en de kans op vallende sterren is vrij groot. Morgen blijft het vrijwel overal droog. In de middag kan in het zuiden een licht buitje vallen uit een grote stapelwolk, maar veel stelt het niet voor. De zon laat zich weer vaker zien en 's middags wordt het, bij een matige wind uit het westen, 20 tot 22 graden.

Maandag wordt de stroming zuidelijk en stijgt het kwik naar 22 tot 24 graden. Het wordt een droge dag met zonnige perioden. Dinsdag wordt het nog warmer en halen we in een groot deel van het land zomerse waarden. Wel neemt in de loop van de dag de kans op (onweers)buien toe.