Het weer: in de middag aangenaam

Het wordt dinsdagmiddag op veel plaatsen vrij zonnig. Na een koude nacht met lichte vorst wordt het 's middags een graad of 9. Door de vorst kan het op een enkele plek glad zijn in de vroege ochtend. Verder zijn er ook mistbanken of is er lage bewolking. De mist lost maar langzaam op, waardoor het lang grijs blijft. In vrijwel heel het land is het droog en aangenaam. Er staat nauwelijks wind.

Foto anp

Dinsdagavond en nacht neemt vanuit het oosten de bewolking toe. In het westen kan het kwik wel dalen tot nabij het vriespunt dalen, elders in het land wordt het zo'n 1tot 3 graden. Aan het eind van de nacht en in de ochtend kan in de oostelijke helft van het land wat regen vallen. Woensdagmiddag blijft het zo goed als droog. Er is wel veel bewolking en met een graad of 8 is het kil. De aanvankelijk veranderlijke wind draait naar het noorden, maar blijft zwak of matig.

Na woensdag is het even gedaan met de koude nachten. De wind trekt aan en komt uit westelijke richting. Er trekken vaak wolken over en soms valt een buitje, maar tot het weekend overheersen de droge perioden. 's Middags is het zo'n 10 graden, 's nachts rond 5.

Na vrijdag neemt de neerslagkans toe en wordt het wisselvalliger.

Meer over