Het weer: grijs, nat en fris. Meeste regen valt in het oosten

Vandaag valt de meeste regen in het oosten van het land. Wederom door een regengebied dat vanuit Duitsland naar Nederland koerst. Dit keer krijgen de Achterhoek, Twente en Drenthe de meeste regen, terwijl het gisteren vooral in Limburg nat was. De oostelijke regio's staat een grijze dag te wachten met maxima van slechts 17 graden en misschien nog lager. Het was voor het laatst zo koud in Enschede op 19 mei jongstleden.

Het graan ligt door zware regenval tegen de grond geslagen in de omgeving van Noordbroek (Groningen) Foto anp

Het is nog onzeker hoe ver de regen het land in trekt. De hele oostelijke helft van het land zal waarschijnlijk af en toe met regen te maken krijgen.

Het westen blijft volgens vrijwel alle modellen droog. Daar schijnt bovendien de zon het vaakst. Bij een westelijke bries zal het met 19 of 20 graden echter niet warm zijn. Zaterdag is het in het hele land wisselvallig. De meeste regen valt in de ochtend, dus 's middags knapt het weerbeeld op. Dat geldt vooral voor het westen en noorden van het land. In het oosten en zuidoosten trekt de regen pas een paar uur later weg. Met temperaturen van 18 tot 20 graden is de temperatuur erg mager.

Zondag kan nog een enkele bui vallen, maar bij geregeld zon wordt het dan 20 of 21 graden. Maandag stijgt het kwik naar 23 graden en kan de paraplu thuisblijven.