Het weer: enkele bui, soms zon

Een hogedrukgebied trekt de komende dagen van de Keltische Zee langzaam naar Zuid-Italië. Hierdoor is het de eerste dagen rustig weer in onze omgeving.

Wisselvallig weer in Urk. Foto anp

Vandaag vallen er wel buien, maar tussendoor is er ook zon. De wind uit het noordwesten is meestal matig. Door de westelijke stroming wordt milde oceaanlucht aangevoerd, het wordt 6 tot 9 graden.

Vanavond en vannacht blijft het rustig weer, maar de bewolking neemt wel toe. De minimum-temperatuur ligt op 4 tot 7 graden.

Morgen is het vaak droog, maar wel bewolkt. Het noorden maakt de meeste kans op een glimp van de zon. Het wordt ongeveer 8 graden bij een meest matige wind uit westelijke richting.

Vanaf woensdag begint een krachtig lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland meer en meer invloed te krijgen op ons weer. De wind draait naar het zuidwesten, maar het hogedrukgebied in onze omgeving weet actieve storingen nog wel op afstand te houden; het blijft veelal droog, maar het is bewolkt.

Donderdag, wanneer het hogedrukgebied boven Zuid-Italië ligt, heeft het lagedrukgebied vrij spel. Er valt regen en het kan stevig gaan waaien. Desondanks blijft het aan de zachte kant met 7 of 8 graden.

Meer over