Het weer: Druilerig dagje met nauwelijks zon

We hebben deze week te maken met een aantal lagedrukgebieden die het weerbeeld bepalen, maar morgen en donderdag is het even rustiger, met meer zon.

Grijs en nat, dat is het weer vandaag. Foto anp

Vandaag is het echter bewolkt; we krijgen de zon nauwelijks te zien. Er valt daarbij lange tijd motregen of lichte regen en het voelt kil aan, met maxima van 6 tot 8 graden.

De wind is matig en draait naar west tot noordwest. Pas in de loop van de avond wordt het geleidelijk droog. Vannacht klaart het op veel plaatsen op. De minima liggen rond 1 tot 3 graden en in opklaringen daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Daarbij is dan ook kans op mist.

Morgen blijft het zo goed als droog en komt de zon weer tevoorschijn. De temperatuur gaat omhoog: 's middags wordt het 9 tot 12 graden. Bij weinig wind voelt het in de zon dan zacht en lenteachtig.

Donderdag blijft het nog lang droog met af en toe zon. Er staat wel meer wind; het waait matig tot vrij krachtig uit het oosten. Tegen de avond bereikt een nieuw regengebied ons land.

Vrijdag wordt een wisselvallige dag. Met middagtemperaturen rond 8 tot 12 graden is het vrij zacht. In het weekend gaan we waarschijnlijk merken dat het weer in maart alle kanten op kan: het ziet er naar uit dat de winter nog niet helemaal voorbij is.