Het sexy meisje en de jongensman

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Arno Kantelberg en Jossine Modderman
Rob Trip en Roxeanne Hazes Beeld ANP / Novum
Rob Trip en Roxeanne HazesBeeld ANP / Novum

Het wordt vast een puik jaar voor Roxeanne Hazes. Een moeder die opkrabbelt na een zenuwinzinking, een broer die familietoenadering zoekt, een muziekcarrière die door DWDD een fijne duw heeft gekregen en een zwangerschap met de liefde van haar leven. Rox heeft een enorme gunfactor dus ik ben niet de partypooper die haar feestjurk gaat fileren. (Bovendien kreeg ik van mijn dochter een standje omdat ik gemeen was over Lieke Martens. Een misvatting, want u weet dat ik niet krenkend ben, louter kritisch over de keuze van kleding).

Opdat ik u niet weer verveel met mijn aversie tegen asymmetrie doe ik net of dit jurkje twee mouwen heeft of juist geen. Ik denk dat een strapless versie het beste was geweest, simpelweg omdat Rox' lichaam dat heel goed kan hebben. Heerlijk, zo'n wijf dat, qua lijf en inborst, niet zo flinterdun is. Eén waarschuwing echter: als je van strak, bloot en transparant houdt, let er dan wel op dat je niet de Albert Cuyp-versie van Kim Kardashian wordt. Kies voor kwaliteit, een perfecte vorm en mét een knipoog. Humor is het geheime wapen van iedere sexy outfit. Daarom vind ik de keuze van de sneakers leuk, al had ik niet voor bijpassende tinten gekozen. En kudos voor de roze Grace Kelly-rol anno 2018. Roxeanne doet mij denken aan gigantjes als Kelly Osbourne en Pink. Een drietal waar menigeen een blokje om voor gaat maar met wie ik graag een kopje thee drink.

Jossine Modderman,hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv

Roxeanne Hazes Beeld Novum Regio
Roxeanne HazesBeeld Novum Regio

Niet alle kijkbuiskinderen zullen het zich realiseren, maar waar wij momenteel getuige van zijn op de Nederlandse televisie, is de definitieve ontluiking van de Jongensman. Voorheen werden presentatoren oud, soms zelfs der dagen zat, maar tegenwoordig behouden ze zelfs richting hun 60ste nog die jongensachtige flair. Zo levert jaargang 1960 ons niet alleen Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk (hors catégorie jongensmannen), maar ook Rob Trip, de man die tussen 8 en half 9 zo behendig banjert tussen desk en weervrouw.

Trips pakken, vaak in het blauw of grijs, zou ik als oké willen kenschetsen, hoewel ik er geen sticker voor wil uitdelen, daarvoor acht ik het iets te liefdeloos (idem inzake de anonieme bril). Zijn schoenen kiest hij soms in de kleur van zijn broek, in het blauw of grijs dus, waardoor hij in het decor lijkt weg te zakken. Weet: ook de jongensman kan niet zonder fundering. Schoenen onder een pak zijn van zwart of bruin leer, met hooguit een slippertje richting oxblood.

Wat geeft hem dan toch dat jongensachtige? Ik vermoed: het haar (net als bij Jeroen en Matthijs). Trip blijft zweren bij die middenscheiding met nonchalant geparkeerde losse haren op het voorhoofd. De wetlook verraadt een euroshopper-gel, daar waar ik de kuif naar achteren zou trekken met een matte paste of clay. Ja, wij zijn van alle markten thuis.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Rob Trip Beeld ANP Kippa
Rob TripBeeld ANP Kippa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden