Het schavot

Meer belangrijk nieuws van de Vereniging voor Interessant Edoch Nutteloos Onderzoek (VIENO) van Martin van Neck! In het geruchtmakende rapport 442 van de VIENO is ook onderzoek gedaan naar de winstpercentages van de meest recente bondscoaches....

Bert Wagendorp

Rinus Michels (1990-1992): 19 gespeeld, 11 zeges: 58 procent.

Dick Advocaat (1992-1994): 26 gespeeld, 15 zeges: 58 procent.

Guus Hiddink (1994-1998): 38 gespeeld, 22 zeges: 58 procent.

Frank Rijkaard (1998-2000): 22 gespeeld, 8 zeges: 36 procent.

Louis van Gaal (2000-2002): 14 gespeeld, 8 zeges: 57 procent.

Wanneer bij Frank Rijkaard de eerste tien duels buiten beschouwing worden gelaten (hij moest het toen nog leren) komt hij uit op 12 gespeeld, zeven gewonnen en daarmee ook op de magische 58 procent. Conclusie van de VIENO: 'Eigenlijk maakt het niet uit wie bondscoach is, zolang het maar geen beginner is.'

Het Andere Oranje! Van Wim Slagter het Net-Niet Andere Oranje (NNAO): na-oorlogse spelers die wel werden geselecteerd, maar op de bank moesten blijven (0 interlands). Körver (MVV); Tijm (Ajax), Bentzon (Sparta), Pijlman (DWS), Deijkers (PSV); Achterberg (FC Twente), Wickel (Excelsior), Verhoeven (Sparta); Maassen (ADO), Dick 'de Knoest' Tol (Volendam), Theunissen (PSV).

Balletje Hoog! Per-Arne Stromnes (No) hield op 27 maart 1999 in Larkollen een tennisbal 43 minuten en 20 seconden koppend hoog (wereldrecord).

Prangende Vragen! Volgens Vincent van den Berg is het geen incident dat een voetballer die eerst in eigen doel schiet later de keeper van de tegenpartij passeert. Het overkwam onlangs Patrick Pothuizen van FC Twente tegen Feyenoord: eerst scoren voor de tegenpartij, daarna voor zijn eigen ploeg. Meer dan toeval?

De Geoliede Geruchtenmachine! De enige Nederlandse aanbieding voor Louis van Gaal kwam van de Efteling. 'Het sprookje van Kopenhagen', als nieuwe attractie. De negen vrouwen die het Deense hotel van de Nederlandse voetballers bezochten blijken een zangkoortje te vormen dat vooral in december repeteert.

Het Schavots huisdichter Cornelis proefde aan het geluk in de sneeuw!

WINTERSPORT 2

Dat ene weekje skiën is gegaan zoals ik dacht: papa valt, Felice lacht, we hebben pret voor drie en na uitgaan van de mis zie je sneeuw vallen in de nacht, stil en heilig daalt zij zacht, morgen vroeg weer op en skiën. De pistes hebben kleuren: groen, zwart, blauw en rood, bergwind waait om de oren, wat kan me nog gebeuren meer dan een onverwachte dood? Ik voel me als herboren.

Telefoon! Appie Roest, secretaris van de ijsvereniging Ulesprong.

HS: Haulerwijk was jullie toch maar mooi voor met de eerste kortebaanwedstrijd.

Roest: 'Het is niet anders.'

HS: Maar jullie willen toch per se de eerste zijn..

Roest: 'De concurrentie is niet helemaal eerlijk. Wij hebben een natuurijsbaan en Haulerwijk spuit een laag water op zijn skeelerbaan'.

HS: Ongelijke kansen?

Roest: 'We hebben al gezegd, laten we een doodlopende weg onderspuiten. Dat is te kostbaar. Ulesprong is een buurtschap met 50 inwoners en weinig middelen.'

HS: Zo'n kortebaanwedstrijd kost toch ook geld ..

Roest: 'Duizend gulden prijzengeld, afkomstig van toertochten die we nog hopen te organiseren.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden