Het Schavot

Het Grote Ongenoegen! Het Schavot weet uit eigen ervaring welke fnuikende gevolgen het opkroppen van Groot Ongenoegen kan hebben! En uit de emails aan Het Schavot blijkt dat het Groot Ongenoegen welig tiert en in menig huisgezin voor tranen zorgt en andere ellende....

schavot@volkskrant.nl!

Zei-die dat?? 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik, als ik hem op tv iets zie uitleggen, hem niet altijd snap, maar ik heb dan het voordeel dat ik hem er nog een keer naar kan vragen.' (Jordi Cruijff legt in Voetbalmagazine uit dat hij vaak met zijn vader belt.)'

Linksom! Chris Sloots heeft een fraaie verklaring voor de onverbeterlijke neiging van schaatsers om altijd maar linksom door de bocht te gaan. Volgens hem zijn we gewend om iets wat eerder heeft plaatsgevonden links te zien van iets dat later plaatsvond. Daarom, zegt Sloots, lezen we van links naar rechts en beginnen grafieken altijd aan de linkerkant met de oudste gegevens. Links staat het verleden, rechts de toekomst. 'Omdat in een stadion de toeschouwers aan de buitenkant van de baan staan, móeten de rijders wel tegen de klok in rijden om aan bovenstaande verlangen tegemoet te komen.' Het Schavot twijfelt, maar fraai is het allemaal wel.

Troef! Wat deed Kees Rijvers op 21 december 1983 bij de buren, terwijl Spanje in Sevilla met 12-1 van Malta won en Rijvers' Oranje het EK van 1984 misliep? Hij kaartte, dat staat vast. Maar welk spel? Klaverjaste hij of beoefende hij de Brabantse speltypen toepen of rikken? Of zat hij toch te strippokeren? Het Schavot wil het weten!

Huisdichter Cornelis draaft door!

ALPHEN

Batavieren en Germanen

Zakten ooit de Rijn af

Nu lopen in gestrekte draf

Langs de rivieren Kenianen

Op lange rechte polderlanen

Waait een Noordwester straf

Doch zie ze lachen, is dat maf

De benen malen zonder tranen

Verkrampt met grimas loopt

De blanke tussen kleine zwarte

Mannen, poogt hen bij te benen

Maar door versnellingen gesloopt

holt het lijf niet meer van harte

En plotseling zijn ze verdwenen...

De Geoliede Geruchtenmachine! Overmars van Barcelona naar Leeds United. Overmars van Barcelona naar Liverpool. Diarra van Vitesse naar Manchester United. Litmanen van Liverpool naar Ajax.

Heeft Het Schavot juist het Andere Oranje omgedoopt tot Andere Elf en opengesteld voor alle nationaliteiten, komt Arjen van Berkel met een puur Hollands Touretappewinnaars Andere Elf (TAE)! Perfect elftalletje, waarin Zoetemelk als Zoetebier wat pit heeft gekregen. De elf: Hermans (Fortuna Sittard), Verhoeven (RBC), Manders (Helmond Sport), Wijnands (FC Zwolle), Maas (Hertha BSC), Kuiper (Vitesse), Smit (PSV), Janssen (Vitesse), De Roo (Cambuur), De Groot (FC Utrecht) en Zoetebier (Feyenoord).

Ontrouw! Het Schavots trouwe lezer John Frederikstadt meldt, dat Hans Kraay jr., in tegenstelling tot eerdere berichten, wel degelijk uitkwam voor SVV/Dordrecht'90. Dat betekent dat Kraay jr. uitkwam voor 21 verschillende voetbalclubs. En daarmee zou Kraay jr. het wereldrecord Verschillende Clubs, al sinds het eerste kwart van de vorige eeuw in handen van de Hongaar Alfred Schaffer, hebben geëvenaard! De enige die definitief uitsluitsel kan geven, Hans Kraay jr. zelf, gaf afgelopen week geen sjoege op verzoeken van Het Schavot een en ander te bevestigen of ontkrachten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden