Het schavot

Moedig! Oud-Ajacied Tscheu La Ling over Johan Cruijff in het voetbalmaandblad Johan: 'Maar buiten het veld vind ik hem onuitstaanbaar....

Post! Jacob Bergsma stelt voor om basketbalcoach Ton Boot te benoemen tot Succesvolste Coach Aller Tijden, en wel onmiddellijk.

'Het zal nog een zware dobber worden om internationaal iemand te vinden die zo succesvol is in het coachen van een teamsport', schrijft Bergsma.

Hij heeft uitgezocht dat Boot dit seizoen voor de achttiende maal als coach op het hoogste niveau actief is. Zeventien keer eindigde hij in de Nederlandse of Belgische competitie op de eerste of tweede plaats.

Prachtig, maar HS ad-interim, op de middelbare school trouwens een verdienstelijke guard, twijfelt. Basketbal is maar basketbal, toch?

Of is dit weer zo'n typische 'eerst voetbal, dan voetbal, dan en dan de restsporten-redenering?'

Wie het weet, mag het zeggen.

Nog meer post! Fred Vedder ('Ik ben een Kampenaar en daar erg trots op') onthult de bijnaam van DOS Kampen: de Poelanten. Raar verhaal. Als in Kampen de eenden worden geroepen, hoor je 'poele, poele, poele'. En 'anten' is dialect voor eenden. Vedder: 'DOS speelde vroeger aan de Singel en daar liepen alle eenden in het gras en daar ging je met mooi weer naar toe.'

Laat SDOUC uit Ulft als bijnaam 'De Poeten' hebben, volgens Cindy Pas.

Zó lusten we er nog wel een paar. Nog meer bijnamen?

Surf ook eens naar: www.keepers.nl

Dichterbij Piet Schrijvers, De Beer van de Meer (nooit Lek van PEC of Bolle van Zwolle zeggen!), kan een mens niet komen. 'Piet is 54 jaren oud, is gehuwd met zijn charmante vrouw Cathy (geen foto beschikbaar) en heeft 2 zonen', lezen wij.

Ook heel fijn: de afdeling 'Piet vertelt. . .' Piet neemt geen blad voor de mond: 'Laten we POSITIEF denken en de scheidsrechters altijd het VOORDEEL van de TWIJFEL geven.'

U kunt bij Piet altijd terecht voor een lezing of een motivatiegesprek. Verder organiseert hij keeper-clinics.

Wilt u Piet een keer in actie zien? Noteer dan 2 mei 2001: keeperspromotiedag bij de VV NSC te Nijkerk.

Oei! De arme Jan van Haaster, de man die het vraagstuk over de snelheid van de dalende wielrenner - dik of dun - vorige week eventjes dacht op te lossen, krijgt er flink van langs. MAVO-kennis!

Taco Nieuwenhuis bijvoorbeeld: 'Als fysicus rezen mij de haren te berge bij het lezen van de inzending van Jan van Haaster. Deze meneer heeft zijn natuurkunde-boeken waarschijnlijk nooit ingekeken en bluft de lezer af door met stoere formules te smijten. Hij zou zich moeten schamen!'

Maar wat nu te doen met deze formule, van Frank van Kouterik: 'E = 0.5 x massa x snelheid in het kwadraat?'

HS ad-interim - die natuurkunde vliegensvlug uit zijn pakket stootte - is niet van plan zijn vingers hieraan te branden. Volgende week meer over deze heikele kwestie.

Telefoon! HS ad-interim: Jan Scheffers, uitgever te Utrecht, goedemiddag. Feyenoorder Jean-Paul van Gas tel claimde 50 duizend gulden bij u omdat u zonder toestemming een foto van hem op een boekje over Feyenoord afdrukte. Nog nieuws?

Scheffers: 'Er zit geen schot in de zaak. De rechter heeft een creatieve, liefst niet materiële schikking voorgesteld, maar de eisende partij laat niets van zich horen.'

HS ad-interim: Hoe lang hebben ze nog?

'Tot 21 maart.'

HS ad-interim: En nu?

'Nu probeer ik zelf maar een initiatief te ontplooien.'

HS ad-interim: Zoals?

'Nou, we kunnen bijvoorbeeld een boek met Van Gastel gaan maken. Een inside-verhaal over een topclub, ongecensureerd natuurlijk. Of een trainingsboek voor de jeugd, Jean-Paul van Gastel leert zijn neefje voetballen, zoiets. Zo kan hij een stukje van zijn populariteit terugwinnen.'

HS ad-interim: Okee, hou HS op de hoogte.

'Zal ik doen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden